Blogolj!

Ingyen nézhetünk legendás magyar filmeket

Jobb karácsonyi ajándékkal nem is tudott volna előrukkolni az idén 60 éves Filmarchívum, minthogy december 22-től január 12-ig 60 filmjét teszi szabadon hozzáférhetővé. Olyan filmek szerepelnek a kínálatban, mint az Isten hozta, őrnagy úr!, A tizedes meg a többiek vagy a Valahol Európában.

A közzététel célja, hogy az online tér közönsége könnyen elérje és megismerje a filmtörténet klasszikusainak reprezentatív szeletét és ritkaságait, valamint betekintést nyerjen az intézmény munkájába, a magyar filmtörténet korszakaiba, és a karácsonyi csendes napokban szabadon élvezhesse a Nemzeti Filmdigitalizációs és Filmfelújítási Programjának közelmúltban született eredményeit - olvasható a Filmarchívum honlapján

A  felújított klasszikusok mellett ritkán vagy soha nem látható különlegességek is bekerültek. Ilyen különlegesség a 60 tételes lista legrégebbi darabja is, ami egy Lumière-összeállítás még 1896-ból, amely felvételeket ugyan franciák készítették, de a budapesti képsorai a magyar filmtörténet kezdeteit jelentik.

A Filmarchívum azonban nemcsak játékfilmekkel kedveskedik a filmrajongóknak, ugyanis válogatásukba dokumentumfilmek, zenés filmek, város-  és országimázsfilmek, valamint amatőr munkák is bekerültek, köztük a Halálos tavasz 1935-ös változata, amely négy évvel előzte meg a jól ismert Karády-filmet.

Részletek és a megtekinthető filmek itt

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46299/pics/lead_800x600.jpg
dráma,Filmarchívum,online filmek,Rövidzárlat,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?