Blogolj!

Magyar színésznő Európa legjobbja

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje eddig is nagy sikert aratott itthon és Európa-szerte, és most a film főszereplője, Borbély Alexandra is rendkívüli megtiszteltetésben részesült. Európa legjobb színésznőjének választották.

Berlinben vehette át a díjat, amit az európai Oscarnak is szoktak nevezni. Borbély Alexandra a meghatottságtól eleinte alig tudott megszólalni, de végül megköszönte a díjat és megemlítette azt is, hogy filmszínészként ez az első díja. Az Európai Filmdíj gálaestjére a Testről és lélekről másik szereplője és egyben Borbély párja, Nagy Ervin is elkísérte, aki örömében ugrált a nézőtéren.

A díj jelentőségét az is mutatja, hogy olyan színészeket ütött ki a nyeregből a magyar színésznő mint Juliette Binoche és Isabelle Huppert.

Enyedi Ildikó is nyilatkozott a díjjal kapcsolatban, ő az MTI-nek azt mondta:

nagyon nagy boldogság Alexandra díja. Sokszor elmondtam, de nem lehet elégszer, hogy mennyire különleges élmény volt számomra együtt dolgozni vele, tanúja lenni annak a csodálatos, belülről jövő metamorfózisnak, amivel átalakult ennek a filmnek a főszereplőjévé, Máriává. Sok igazán tehetséges, izgalmas színésznőt ismerek, közülük is kiemelkedik azzal az elképesztően széles skálával, aminek minden szegmensét még nem is volt alkalma megmutatni, pedig sokféle szerep megtalálta már, eddig főleg színházban. Hozzon neki ez a nagy elismerés sok, boldog, önfeledt munkát, igazi kibontakozást!

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/45787/pics/lead_800x600.jpg
Borbély Alexandra,díj,Enyedi Ildikó,Rövidzárlat,Testről és lélekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?