Blogolj!

Lars von Trier cége a perverz játékok fellegvára

A dán rendező társalapítója annak a filmgyártó vállalatnak, ahol állítólag szinte mindennaposak voltak a perverz, szexuális töltetű játékok.

A Zentropa Skandinávia legnagyobb filmgyártója, 1992-ben alapította a botrányhős Lars von Trier és Peter Aalbaek Jensen. Az ügy főszereplője pedig leginkább Jensen, akiről kilenc nő is azt állítja, hogy rendszeresen voltak olyan bulik, ahol a leggyorsabban vetkőző nőket díjazták. Megszokott büntetés volt Jensen által a fenekelés, illetve lehetett „választani”, ha épp valaki nem akarta, hogy elnáspángolják; a saját farmján takaríthattak az állatai után. De még itt nincs vége a perverz játszadozásnak, ugyanis mert gyakran előkerült egy-egy mellbimbócsipesz is akár.

Jensen ezeket a történeteket meg is erősítette egy korábbi interjúban, de ő a határok feszegetésének és rituáléknak nevezte ezeket. Számára az volt a lényeg, hogy bármi is történt, a fontos, hogy ő maradjon a vezető, sőt, szerinte a fenekeléssel semmi gond nem volt, a gyakornokok „még vissza fogják sírni” ezeket a büntetéseket.

Jensen 2016 óta már nem a cég főnöke (de 25 százalékos részesedése van, ahogy Triernek is), a jelenlegi vezető pedig azt mondja, hogy ő nem tud ezekről a dolgokról, és most már egészen biztos, hogy nem történnek ilyesmik a vállalatnál.

Lars von Trier bár nem főszereplője ennek a történetnek, de valószínűleg ő is tudott ezekről a „rituálékról”, és egyébként sem áll távol tőle a durvább, megbotránkoztató viselkedés. Nemrég például Björk mesélte el, hogy 2001-ben a Táncos a sötétben forgatásán ölelgette és szexuális ajánlatokkal bombázta a rendező, gyakran a felesége orra előtt. Bár nem nevezte meg egyértelműen Triert, de a leírásból egyértelmű volt, hogy róla van szó.

A film producere akkor Jensen volt, aki viszont azt állította ezzel kapcsolatban, hogy inkább ő és a rendező voltak Björk áldozatai, mert a színész- énekesnő nehezen volt kezelhető a forgatások alatt. Björk persze ezt tagadta, de annyi biztos, hogy abban mindkét fél egyetért, hogy nem igazán lettek jóban a forgatások alatt.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/44824/pics/lead_800x600.jpg
Lars von Trier,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?