Blogolj!

Szexuális zaklatás: Affleck és Tornatore is bajban van

A szexuális zaklatás-botrány egyre nagyon méreteket ölt, és bár eddig is lehetett sejteni (tudni), hogy a filmes világ nem éppen makulátlan, Harvey Weinstein óta rengeteg rendezőről, színészről, producerről derült ki, hogy a közel vagy a távoli múltban zaklatta kollégáit, kolléganőit.

A filmmogul mellett már többek között zaklatással vádolják Kevin Spacey-t (akit rekordgyorsasággal nulláztak le különböző projektek kapcsán), Dustin Hoffmant, Brett Ratnert, most pedig az olasz filmrendező, Giuseppe Tornatore (Cinema Paradiso, Maléna, az óceánjáró zongorista legendája) a vádlott.

Egy olasz színésznő, Miriana Trevisa azt állítja, hogy a rendező húsz évvel ezelőtt egy irodában a falhoz nyomta és tapogatni és csókolgatni kezdte őt. Torantore reagált is a vádakra, elmondásra szerint a meghallgatás jó hangulatban telt és egy ujjal sem ért a színésznőhöz.

De nemcsak a rendezőről, hanem Casey Affleckről, Ben Affleck testvéréről is szólnak a hírek. Ő még évekkel ezelőtt, jóbarátjával, Joaquin Phoenix-szel forgatott áldokumentumfilm, az I’m Still Here forgatásán került bajba, ugyanis két nő is állította, hogy erőszakosan közeledett feléjük. Ebből nem lett akkor ügy – ezt köszönheti a peren kívüli egyezségnek és annak, hogy Hollywoodban nagyon jó kapcsolatai vannak – de ennek ellenére lehetett tudni a dologról. Most viszont, hogy kirobbant a botrány, így ő sem kerülheti el a számon kérést, és most többen is azt követelik, hogy a 2018-as Oscar-gálán ne jelenhessen meg. (Mivel legutóbb ő kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, így a jövő évi díjátadón elvileg neki kéne átadnia majd a legjobb női főszereplőnek az aranyszobrot.) Az ügyben petíció is indult a change.org oldalon, amit egy filmes indított el.

Ben Affleck a hétvégén pedig bejelentette, hogy az elmúlt időszak történései arra késztették, hogy ő is önvizsgálatot tartson, és változtasson a nőkkel szembeni viselkedésén.

Ennek oka az is, hogy előkerültek olyan felvételek miatt kellett magyarázkodnia, ahol még 2003-ban Hilarie Burton színésznőt fogdosta, illetve 2004-ben pedig egy kanadai műsorvezetőt húzza az ölébe és tapogatja.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/44462/pics/lead_800x600.jpg
Ben Affleck,Casey Affleck,Giuseppe Tornatore,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?