Blogolj!

Dustin Hoffmannak is újabb vádlója akadt

Dustin Hoffman elleni is újabb zaklatási vád merült fel, szinte rögtön az után, hogy az Oscar-díjas színész bocsánatot kért korábbi helytelen viselkedéséért. Most Wendy Riss Gatsiounis író, producer állítja azt, hogy Hoffman még 1991-ben tett neki szexuális ajánlatot.

Az írónő a Variety-nak elmondta, hogy találkozójukon, amelyet eredetileg egy forgatókönyv megírására hívtak össze Hoffmannal és Murray Schisgallal, az Aranyoskám című film forgatókönyvírójával, Hoffman azt kérdezte tőle:

Mielőtt elkezdenénk, engedj meg egy kérdést: kerültél már intim viszonyba 40 év feletti férfival? Soha nem fogom elfelejteni.

- mondta az akkoriban a húszas éve elején járó író, aki állítása szerint próbált visszatérni a színdarabra, de Hoffman ekkor tovább erősködött.

Felállt az asztaltól, és közölte, hogy ruhákat kell vásárolnia a közeli hotelben, és kérdezte, vele tartok-e tartani.

Mivel nem volt hajlandó, Hoffman faképnél hagyta, Shisgal pedig kijelentette, hogy igazából nem is érdekli őket a színdarabja.

Az író végül majdnem sírva hagyta ott a találkozót, amely hosszú időre betett az önbizalmának is.

Sokáig kínzott az emlék, hisz én csak ez a kis író voltam, és ő volt a hősöm

– mondta Gatsiounis, aki azért most hozakodott elő a sztorival, hogy bátorítsa a szexuális zaklatás áldozatait a megszólalásra.

Hoffman karrierjében mégsem várható akkora törés, mint Kevin Spacey vagy Harvey Weinstein esetében, ugyanis ő lényegében eddig is nyíltan beszélt a zaklatásairól. Például egy 1992-es interjúban ő maga mondta el, hogy Katharine Ross fenekét csipkedte a Diploma előtt forgatásán. Állítása szerint csupán azért, hogy segítsen neki egy kicsit ellazulni.

De People magazinnak is tett már hasonló nyilatkozatot még 1983-ban:

A múltamban rengeteg a sovinizmus, a csajozás. Nagyon nehezen tudok egy nőt nem vonzónak látni, talán csak akkor, ha dühös vagy elégedetlen magával.

Sőt, életrajzából az is kiderült már, hogy régebben rendszeresen sarokba szorított nőket a liftben, hogy ezzel szexre csábítsa őket, és egyszer még egy riporter blúzát is kigombolta interjú közben, hogy megnézze, mi is van alatta.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/44372/pics/lead_800x600.jpg
Dustin Hoffman,Kevin Spacey,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?