Blogolj!

Összedőlt a Kártyavár

A Netflix elkaszálta a Kártyavárat, a Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia pedig visszavonta  a már beígért nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-től. 

Az internetes műsorszolgáltató hétfőn közölte, hogy a soron következő hatodik évad lesz az utolsó a Kártyavár számára. A bejelentést azután hozták nyilvánosságra, hogy a sorozat főszereplőjéről, Kevin Spacey-ről egy színésztársa azt állította, szexuálisan zaklatta őt még 1986-ban. 

A Netflix és a sorozat producere, a Media Rights Capital hétfőn közös közleményében “mély aggodalmának adott hangot” a sorozat sztárját ért vád miatt. Közlésükből az is kiderült, hogy találkoztak a sorozat stábjával és színészeivel, hogy megvitassák a további helyzetet. Spacey nem volt jelen a forgatási napon – tették hozzá.

Elmondásuk alapján már korábban eldöntötték, hogy a hatodik lesz a utolsó évad a Kártyavárból, amit most is forgatnak Baltimore-ban. Miután az egyik legnépszerűbb sorozatukról van szó a Netfilx máris keresi egy spinoff lehetőségét. A közös közlemény szerint a producerek és a Netflix vezetői igyekeztek biztosítani a színészeket és a stábot arról, hogy “támogatják őket, biztonságban vannak”.

A Netflix mellett a Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia is tett egy bejelentést, miszerint korábbi közlésével ellentétben mégsem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-nek. 

A televíziós akadémia még szeptember végén tudatta, hogy a televíziós filmek gyártásához való hozzájárulásáért a nemzetközi Emmy különdíjával tünteti ki az Oscar-díjas színészt. Azonban a napvilágot látott események tükrében gyorsan le is tettek erről az ötletről.

"A nemzetközi akadémia úgy döntött, hogy a napvilágra került fejlemények fényében Kevin Spacey nem méltó a nemzetközi Emmy-díjra" - olvasható a szervezet honlapján.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/44253/pics/lead_800x600.jpg
House of Cards,Kevin Spacey,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?