Blogolj!

Újraindul a beattörténeti filmklub a Kinoban

Újraindul a korábban még Cseh Tamás Programként ismert Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös beattörténeti filmklubja, az Extázis 7-től 10-ig. Csütörtöktől hét hónapon át havonta egyszer lesznek vetítések a fővárosi Kino Caféban.

A filmklub október 26-án Szomjas György 1981-ben bemutatott alkotása, a Kopaszkutya vetítésével kezdődik, a szerkesztők továbbra is azon magyar filmek közül válogattak, amelyekben a popzene is szerepet kapott, ezúttal a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus alkotásaiból.

Az őszi programban Szomjas Györgynek a Hobo Blues Bandet és Schuster Lórántot felvonultató filmje mellett Jancsó Miklós egy műve, a jövő évi vetítéseken Xantus János, Bódy Gábor, Müller Péter Iván és Wahorn András alkotásai láthatók.

A filmek vetítését követően a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket. A filmklub házigazdája Gelencsér Gábor filmesztéta, akinek első vendége most csütörtökön Szomjas György lesz. A vetítések 19 órakor kezdődnek a Kino Cafe mozijában.

November 23-án Jancsó Miklós Omega, Omega, Omega című, 1982-ben készült koncertfilmje látható, 2018. január 18-án a Méhes Marietta (Trabant) közreműködésével forgott Eszkimó asszony fázik (1983, rendező: Xantus János), február 15-én a Kutya éji dala (1983, rendező Bódy Gábor, a szereplők között volt Méhes Marietta és a VHK-s Grandpierre Atilla is), március 22-én az Ex-kódex (1983, Müller Péter Iván filmjében a Kontroll Csoport tagjai és Víg Mihály is feltűnik), április 19-én a Bizottság együttest a középpontba állító Jégkrémbalett (1984, Wahorn András), május 17-én pedig Xantus János egy másik filmje, az 1988-ban készült Rocktérítő, amely Pajor Tamás (Neurotic) megtérését mutatja be.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/44073/pics/15090088232062138_800x600.jpg
Extázis 7-től 10-ig,filmklub,Rövidzárlat,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?