Újra együtt szerepel Emma Thompson és Anthony Hopkins

Újra együtt szerepel Emma Thompson és Anthony Hopkins, ezúttal a BBC számára készülő Lear király-adaptációban játszik a két Oscar-díjas színész.

A Shakespeare-drámát Richard Eyre (Egy botrány részletei) rendezi, ő írja a tévés verzió forgatókönyvét is. A szereposztásban Emily Watson, Jim Broadbent, Christopher Eccleston és Jim Carter neve is olvasható.

Az Amazon Stúdió koprodukciójában születő alkotás forgatása még októberben elkezdődik, a BBC Two jövőre tűzi a műsorára. Thompson és Hopkins korábban a Napok romjai és a Szellem a házban című filmekben szerepeltek együtt. A BBC News beszámolója szerint az új Lear-feldolgozás napjainkban játszódik, az Anthony Hopkins alakította Lear egy elképzelt angliai katonai diktatúra totalitárius vezetőjeként jelenik meg.

Thompson a legidősebb lányát, Gonerilt játssza, Emily Watson lesz a középső lány, Regan, Cordelia, a legkisebb lány szerepét pedig Florence Pugh kapta. Jim Broadbent Gloucester grófjaként jelenik meg a filmben, a fiát, Edgart pedig Andrew Scott, a Sherlock-sorozat sztárja alakítja.

Jim Carter lesz Kent grófja, Osvald szerepében Christopher Eccleston látható majd. Thompson már dolgozott a rendezővel, az idei Torontói Filmfesztiválon mutatták be The Children Act című filmjüket.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/43253/pics/15072822476804903_800x600.jpg
adaptáció,Anthony Hopkins,dráma,Emma Thompson,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?