Blogolj!

Forradalom és szabadságharc a budai hegyekben

Hangulatfotó a Guerilla c. filmhez

Augusztusban kezdik forgatni Kárpáti György Mór legújabb filmjét, a Guerillát. A rendező eddig leginkább kisfilmjeivel került be a köztudatba és a nevesebb filmfesztiválokra is. Az Erdő a Berlináléra jutott ki, Provincia című diplomamunkája bekerült a cannes-i versenyprogramba, legutóbbi alkotása pedig a Gólyatábor volt. Mostani filmje lesz első egészestés munkája.

A Guerilla az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverésének idején játszódik majd, a főbb szerepekben pedig a nagyközönség számára még viszonylag ismeretlen színészeket választott, Vilmányi Benett, Mészáros Blanka és Váradi Gergely személyében.

A történet szerint a fiatalok erdőben bujkálnak, egyikük a besorozás elől menekül, másikukat pedig a többiek a forradalom egyik hősének tekintik. Szerelmi háromszög is bekerül majd a képbe, illetve Kárpáti a 19. századi forradalmárok és a mai huszonévesek közötti párhuzamra is koncentrál. 

A rendező filmterve a tavalyi Filmalap Inkubátor programban vett részt és a nyertesek egyikeként gyártási támogatást kapott. A forgatás előreláthatólag szeptember végéig fog tartani.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/40646/pics/15010745885381401_800x600.jpg
Kárpáti György Mór,Rövidzárlat,történelmi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?