Blogolj!

Jane Fonda és Robert Redford Arany Oroszlán-életműdíjat kap Velencében

Két legendás hollywoodi színész, Jane Fonda és Robert Redford Arany Oroszlán-életműdíjat kap az augusztus végén megnyíló velencei filmfesztiválon – jelentette be hétfőn Alberto Barbera fesztiváligazgató.

A díjat szeptember 1-jén veheti át a 79 éves Fonda és a 80 éves Redford, akik egyúttal részt vesznek közös Netflix-filmjük bemutatóján is. A két színész az indiai rendező, Ritesh Batra Our Souls at Night című munkájában szerepel együtt. Redford Wildwood Enterprises produkciós cégén keresztül a film elkészítésében is részt vett.

A film két özvegyről, Addie-ről és Louisról szól, akik egymás szomszédságában laknak, de alig van valami kapcsolatuk. Addie (Fonda) azonban megpróbál közelebbi ismeretségbe kerülni a zárkózott szomszéddal. Barbera közleményében hangsúlyozta, hogy Fonda aszenvedélyes élet, a szabadság és a nonkonformizmus” szimbólumává vált pályafutása alatt. Filmszerepei mellett politikai aktivistaként, íróként, a feminizmus szószólójaként és producerként is kiemelkedő munkát végzett – tette hozzá.

A fesztiváligazgató Redfordot elsősorban a nevéhez fűződő Sundance Filmfesztivál létrehozása miatt méltatta. Mint mondta: Redforda kamera előtt is, mögött is mindig támogatta a független filmkészítést”. A 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között rendezik meg a lagúnák városában.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/40401/pics/15003717155737238_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Jane Fonda,Robert Redford,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?