Blogolj!

Meghalt George A. Romero

A mester 1940-ben született New Yorkban, és 28 évesen, már az első nagyjátékfilmjével, Az élőhalottak éjszakájával egy olyan műfajt teremtett, amiért ma is milliók rajongnak világszerte. Nemcsak a rajongók, de a stúdiók is előszeretettel áldoznak a műfaj előtt elég, ha csak a The Walking Dead sikereit nézzük. Romero azonban nem állt meg a műfajteremtésnél, ugyanis kultfilmjét a Holtak hajnalával és A holtak napjával trilógiává bővítette.

Rá is pihent a klasszikusokra, majd 20 év kihagyás után egy második trilógiát is készített a műfajban, sajnos ezek a filmek már meg sem közelítették az előző alkotásokat. A Holtak földje, a Holtak naplója és a Survival of the Dead alkotások voltak az utolsó rendezései, azonban producerként több projektből is kivette a részét, köztük a jelenleg még csak tervként futó Road of the Deadből, ami egy Ben Hur és Mad Max keverék lenne zombikkal megpakolva.

Az élő emberi hús iránt leküzdhetetlen vágyat érző zombik kultusza közepette, Romero letett az asztalra egy mára szintén klassziukussá váló horror-vígjátékot, amelyen egy másik horror király volt a segítségére, Stephen King személyében. Az 1982-es Creepshow – A rémmesék könyve azóta is számos horror rajongó és metál banda elengedhetetlen alapműve.

A rendezőt az ágyában érte a halál, nemrég diagnosztizálták tüdőrákkal, amivel szervezete július 16-án feladta a küzdelmet. George A. Romero 77 éves volt. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/40366/pics/15002506249381957_800x600.jpg
George A. Romero,Gyász,horror,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?