Blogolj!

Összeállt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál magyar versenyprogramja

A háromtagú előzsűri 229 nevezésből 116 animációt válogatott be Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) magyar versenyprogramjába.

A Balázs Zoltán tervezőgrafikus, a Partiumi Keresztény Magyar Egyetem tanára, Kulics Ágnes vágó, televíziós filmszerkesztő és Pál Nagy Balázs animációs rendező alkotta előzsűri döntése nyomán 36 rövidfilm, 25 televíziós sorozatepizód, 22 diákfilm és 33 alkalmazott animáció került a versenyprogramba.

Bucsi Réka LOVE-ja, A nyalintás nesze Andrasev Nadjától, Dell'Edera Dávid Balkonja vagy Tóth Luca Superbiája, de például Jankovics Marcell is nevezte Arcmás című rövidfilmjét. Jankovicsnak tévésorozata is szerepel a versenyben, olyan szériák mellett, mint a Nyóckert rendező Gauder Áron Kojot és a sápadtarcúja vagy az Egy kupac kufli című népszerű mese adaptációja.

Balázs Zoltán egyetemi tanár szerint a magyar animáció új lendületet kapott, köszönhetően részben a digitális forradalomnak, valamint az egyre szaporodó animációs iskoláknak, műhelyeknek és stúdióknak, akik egyre növekvő hangsúlyt fektetnek a legfiatalabb generációnak készülő tartalmakra. 

Kulics Ágnes a közlemény szerint úgy fogalmazott: a televíziós sorozatok minősége és nagy száma emlékeztet azokra az időkre, amikor az animációs sorozatok fő megrendelője, támogatója a közszolgálati televízió volt. Ez ma is sokat jelentene a szakma számára és a fiatalok, gyermeknézők művészeti nevelésében is komoly szerepet töltenének be ezek az animációs filmek, sorozatok. 

A 13. KAFF-on június 21. és 25. között a fesztiválkedvencek mellett számos mesefeldolgozás és történelmi témájú animáció is látható lesz Kecskeméten.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/38028/pics/14942498851774346_800x600.jpg
animáció,Fesztivál,KAFF,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?