Idén is rövidezünk! - Teljes az 5. Friss Hús rövidfilmfesztivál programja

A magyar rövidfilmek jók, szellemesek és minőségiek. Így nem véletlen, hogy az ötödik alkalommal megrendezett Friss Hús rövidfilmfesztivált is nagy várakozás övezi. A rendezvény március 29. és április 2. között várja a nézőket a fesztivál törzshelyének számító Toldi moziban.

A  36 hazai filmből álló felhozatal sok izgalmas darabot ígér, többek között a Berlinalén debütáló Lovrity Anna által készített Vulkánsziget, a bristoli fesztivált is megjárt Áprily Zoltán-féle történelmi animáció, azaz az Ungvár, illetve annak a Szilágyi Fanninak is látható lesz két filmje (A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal), aki eddig kiváló rövidfilmjeivel rendszeresen elvarázsolta a közönséget és nem utolsó sorban a veteránnak számító Tóth Barnabás, Szabó Simon és Hartung Attila új rövidfilmje is látható lesz.

Vulkánsziget

A szervezők a diákokról sem feledkeztek meg, vagyis számos figyelemre méltó alkotás került a versenyprogramba a hazai filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE), valamint a Média Mecenatúra által támogatott filmek is megjelenési felületet kapnak.

A fesztivál programjának összeállítói idén először külön blokkot szenteltek magyar rendezők külföldön forgatott filmjeinek. Az Expats elnevezésű blokk nem versenyszekció, azonban egy közönségdíjat itt is kiosztanak majd.

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában olyan filmek szerepelnek majd, mint az idén februárban a Berlinalén bemutatott The Rabbit Hunt, az Európai Filmdíjra jelölt és számos rangos nemzetközi díjjal kitüntetett Small Talk, a Kristály Medve díjas Balcony, vagy az idei Oscar-díjra jelölt La femme et la TGV és Timecode című filmek (amik a Mindenki ellenfelei voltak a díjátadón), de bekerültek a válogatásba olyan alkotások is, amelyek a Sundance vagy a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjaiban versenyeztek.

Timecode

Az animációs és az élő szereplős filmek idén is közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeznek. A fesztivál záróünnepségén idén három fődíjat osztanak ki: a legjobb magyar élőszereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élőszereplős/animációs filmnek járó díjat, valamint díjazzák a legjobb magyar színészt és a legjobb magyar színésznőt is. Ezeken kívül több különdíjat is kiosztanak a filmfesztivál záróeseményén, valamint a legígéretesebb 30 alatti rendezőnek járó OTP Junior díjat is odaítélik.

További infók és vetítési időpontok: Friss Hús

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/36255/pics/lead_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?