Blogolj!

Kiosztották a Magyar Filmdíjakat - A martfűi rém lett a legjobb film

A Magyar Filmhétről a legjobb játékfilmnek járó díjat A martfűi rém vihette haza. A vasárnap esti budapesti gálán már másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 23 kategóriában.

A legjobb animációs film a Bucsi Réka által rendezett LOVE című alkotása lett. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést természetesen az Oscar-díjas Mindenki című alkotás, Deák Kristóf rendezése vihette haza. A legjobb dokumentumfilm a Soul Exodus, Bereczki Csaba munkája lett. A legjobb tévéfilmnek járó díjjal a Szürke senkik, Kovács István munkája büszkélkedhet.

A közönségdíjat pedig a WellHello-film, a #Sohavégetnemérős kapta.

A játékfilmes kategóriákban A martfűi rém összesen 9 díjat nyert. A film szereplői és alkotói közül legjobb női főszereplőnek Szamosi Zsófiát választották, a legjobb rendező Sopsits Árpád, a legjobb operatőr Szabó Gábor lett. Szintén Sopsits alkotásáért kapta a legjobb maszkmesternek járó díjat Kriskó Ancsa, a legjobb jelmezért Szakács Györgyit, a film zenéjéért Moldvai Márkot, a vágásért Kovács Zoltánt díjazták, a legjobb látványért pedig Dévényi Rita és Sopsits Árpád, vehetett át elismerést.

A Tiszta szívvel című film öt elismerésben részesült. A legjobb férfi főszereplő Thuróczy Szabolcs lett, a legjobb férfi mellékszereplő Fekete Ádám, a legjobb forgatókönyvért járó Magyar Filmdíjat az alkotás rendezője, Till Attila vehette át. A legjobb sminkért kiosztott díjat Gerő Szandra kapta, legjobb hangmesternek Zányi Tamást választották, aki a Tiszta szívvel mellett a Jutalomjáték című alkotásban is dolgozott. 

A legjobb játékfilmes női mellékszereplőnek járó elismerést Ónodi Eszter zsebelhette be a Halj már meg! című filmben nyújtott alakításáért. 

A tévéfilmeknél a legjobb forgatókönyvért Tasnádi Istvánt (Memo), a legjobb rendezésért Kovács István (Szürke senkik) díjazták. A legjobb tévéfilmes női főszereplőnek Kerekes Vicát (Tranzitidő), a legjobb férfi főszerelőnek pedig Kovács Józsefet (Szürke senkik) szavazták meg. 

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/35429/pics/14887502947717594_800x600.jpg
A martfűi rém,akció,díj,dráma,Jutalomjáték,kaland,Magyar Filmhét,Mindenki,Szürke senkik,thriller,Tiszta szívvel,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Józsi 2017-03-06 14:50:36
Remek film, végre egy film amire büszkék lehetünk :)
http://dbweb.hu/
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?