Blogolj!

Újabb magyar Oscar!

Deák Kristóf még a gála előtt pózol Oscar-díjakkal

Évtizedekig jó messzire elkerült minket az Oscar-díj, legfeljebb csak jelölésig futotta, de tavaly megtört az „átok” a Saul fiával, idén pedig folytatódik a sikerszéria Deák Kristóf kisfilmjével. Újabb magyar Oscar-díjasunk van!

Január 24-én derült ki, hogy a Mindenki című 20 perces alkotás bekerült a legjobb 5 élőszereplős kisfilm közé. Akkor a készítők együtt izgulták végig a bejelentést, Facebookon meg is osztották örömüket.

Február 26-án (nálunk hétfő hajnalban) pedig már több millió ember előtt vehette át Salma Hayektől az Oscart, majd mondhatott köszönetet a film rendezője, Deák Kristóf a hollywoodi Dolby Színházban. A rendezőnek ez volt az első jelölése, amit be is váltott a díjra. Deák a film stábjával együtt vonult fel a színpadra, ahol elsősorban a gyerekeknek ajánlotta a díjat. A film vetélytársai  a francia Ennemis Interieurs, a svájci La femme et le TGV, a dán Silnet Nights és az spanyol Timecode voltak.

A Mindenki című kisfilm tavaly a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon debütált, azóta pedig sorra nyerte a díjakat itthon és külföldön egyaránt. Akkor ezt írtuk róla:

„Baromi hangulatos, finomra hangolt nosztalgiát hordoz magában a Mindenki, de Deák Kristóf filmje nem csak a profi atmoszférateremtésről, hanem a bátorságról, összetartásról és igazságosságról szól. És ez pláne akkor üt nagyot, ha kontrasztba van állítva a felnőtt, józannak és értelemszerűnek tűnő „valóság” a gyerekkori igazságérzettel.”

A további nyertesekről és a gála összefoglalójával hamarosan jövünk. 

2
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34895/pics/lead_800x600.jpg
Mindenki,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
andris.
andris. 2017-02-28 10:59:40
Csodálatos, szívhez szóló, csupán kár, hogy megint múltnak megfelelő szintű, tudálékosan *eltipró lelkületű.

De gazdaságilag mindenképp jó, kívánatos.. élő-holtaknak és azt szerettetőknek. andris.
Válaszolok
sanyi 2017-02-27 08:54:45
Hatalmas gratuláció a film alkotóinak az Oscar díjhoz.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?