Blogolj!

Oscar 2017 – A legjobb filmek

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A színészek után elérkeztünk a legjobb filmekhez. Kilenc alkotás került fel a jelöltek listájára. A felhozatal elég vegyes, így még nagyobb az izgalom, hogy vajon melyik kapja majd az Oscart. (a legjobb férfi és női mellékszereplőkről, valamit a férfi és női színészek jelöltjeiről is olvashatsz)

Kaliforniai álom

Kétségtelen, hogy 2016/2017 a Kaliforniai álom éve, hiszen a nézők és a kritikusok is odavannak a filmért. A kihalófélben lévő musicalt méltó módon élesztette fel ez a film, ami egyszerre volt újszerű, nosztalgikus, szórakoztató és pezsdítő. A reklámja a legerősebb a listán szereplő filmek közül, így nem is csoda, hogy 14 Oscarra jelölték.

Holdfény

Érzékeny téma, társadalmi problémák és kisebbség. Az Akadémia szereti ez ilyen jellegű mozikat, de a Holdfény esetében ez sokszorosan is érthető, mert ilyen finom és szép filmmel már régen találkoztunk. A szereplők és a vizualitás is külön élmény, így erős vetélytárs lesz, az biztos.

A régi város

Nehéz dolguk lehetett az Akadémia tagjainak, mert A régi város is baromi erős mozi. Köztudott, hogy a dráma a nagy favorit, és ez a film aztán kőkeményen a falhoz vágja az embert. Szív, lélek és gyötrődés ezer fokon, de mégis emberien és nem erőszakosan.

Oroszlán

A nagybetűs megtörtént események alapján-mozi, ami máris felkelti az ember érdeklődését. A film gyakorlatilag két részből áll, és sajnálatos módon csak az első fele igazán jó, utána pedig süt róla az „Oscarra készültem, sziasztok!” felkiáltás. Kár érte, mert elhiteti a nézővel, hogy ez egy igazán jó mozi lesz, aztán sajnos feltűnően ellaposodik.

A számolás joga

Úgy is lehet történelmi filmet készíteni a hatvanas évek Amerikájáról, hogy a feketék helyzete bár előkerül, de mégsem szájbarágósan, hanem a finom szarkazmus ízével. Ettől pedig kifejezetten szórakoztató és nem mellesleg minden mozzanatában érdekes filmet kapunk.

Fences

A feketék helyzete sokadjára szerepel a listán, ami talán a tavalyi bojkottnak is köszönhető. A Fences-nek is a társadalmi elnyomás a fő témája, és nem mellesleg az a Denzel Washington a rendezője, aki legjobb színész kategóriában is esélyes, nem is beszélve mindenki kedvencéről, a szintén Oscar-esélyes Viola Davisről. Ezek után nem is véletlen, hogy a Fences jelölt lett.

A fegyvertelen katona

Háborús hős, kín, szenvedés, önfeláldozás, kétely és dráma minden mennyiségben. A fegyvertelen katona Mel Gibson visszatérésének egyik pillére, amit a sajtó is imádott. Talán az amerikai pátosz kissé megfekszi a mi gyomrunkat, de ki tudja…az Akadémiának hátha bejön.

Érkezés

Az egyik legjobb sci-fi hosszú évek óta, mert nem a megszokott klisékkel dolgozik, és teljesen másfelé tereli a történetet, mint amire számítanánk. Kifejezetten jó nézni, jó rajta elmélkedni, de mit is vártunk Denis Villeneuve rendezőtől? Hát pont ezt.

Hell or High Water

Bár szeretjük az újat, néha a klasszikus vonalvezetésű, komótos macska-egér játék az, ami igazán tud ütni, pláne ha szerepel benne egy Jeff Bridges. Méltóságteljes, izgalmas és drámai film ez, de elég nagy az esélye sajnos annak, hogy ne nyerjen.

Aminek drukkolunk: Az igazat megvallva ebben a kategóriában a legnehezebb eldönteni melyik is a kedvenc, mert mindegyik egy kicsit már miatt lopta (vagy épp nem lopta) be magát a szívünkbe. Így marad több jelöltünk is: Kaliforniai álom, Holdfény, A régi város, és az Érkezés.

Ami valószínűleg nyerni fog: Megint csak gondban vagyunk, mert a Kaliforniai álom eléggé le tudna nyomni mindenkit, de mondjuk a Holdfény sokkal jobban megérdemelné a díjat.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34513/pics/lead_800x600.jpg
Érkezés,Holdfény,Kaliforniai álom,lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?