Blogolj!

Oscar 2017 – A legjobb színészek

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A jelöltek közül már a férfi és női mellékszereplőkkel foglalkoztunk, a legjobb színésznő díjának várományosait is kiveséztük, így most jöjjenek a színésznagyágyúk.

Ryan Gosling – Kaliforniai álom

Gosling több mint 10 éve,  A szerelmünk lapjai óta a női szívek megdobogtatója, és idén másodjára is az Oscar közelébe került. Ez betudható az egyre nagyobb népszerűségének természetesen, de van egy olyan sejtésünk, hogy a Golden Globe-nál megállt a díjözön a részéről, ugyanis hiába volt jó a Kaliforniai álom szerelmes zongoristájaként, azért meglepődnénk ha egy komolyabb drámai alakítástól venné el idén az Oscart.

Casey Affleck – A régi város

És ez a komolyabb drámai alakítás bizony Casey Afflecké. A régi város kemény film, ami a lelkünk is szívünk kifacsarását illeti, így egy tökéletesen Oscar kompatibilis mozi, Affleck pedig a visszafogott két órás szenvedésével az egyik legnagyobb esélyese a díjnak. Nem kicsit megérdemelten.

Denzel Washington – Fences

Washington is nagy kedvence az Akadémiának, ezt mutatja is eddigi két Oscarja, de idén nem akkora a felhajtás körülötte, mint társai körül, így nagy valószínűséggel a több reklámot kapott kollégái közül lesz valaki a befutó.

Viggo Mortensen – Captain Fantastic

Ugyanez vonatkozik Mortensenre is, aki bár kétségkívül mindig csodálatos a vásznon, egyszerűen rossz az időzítés. Nagyon erős filmek nagyon erős alakításai vannak idén a mezőnyben (bár általában ez mindig így van), így több mint valószínű, hogy idén sem díjazzák munkáját (ahogy az Eastern Promises esetében sem tették 2008-ban).

Andrew Garfield – A fegyvertelen katona

Mel Gibson visszatért A fegyvertelen katonával, és nem csak a színész/rendezőt, hanem filmjét is imádták a kritikusok Garfielddal az élen. Esélyei viszont nem akkorák, mint társainak, bár a nagy volumenű hazaifias és megrendítő alakítás eléggé megnyomja őt is a mezőnyben.

Akinek drukkolunk: Casey Affleck alakítása Oscarra termett és azt se felejtsük el, hogy a háta mögött áll a szebb napokat is látott bátyja, Ben Affleck és A régi város producere, egyben jóbarátja Matt Damon, ami lássuk be, nem egy rossz reklám.

Aki valószínűleg nyerni fog: Hiába a csábos jófiú imidzs Goslingtól, az Akadémia imádja a drámát, így Casey Affleck a legvalószínűbb befutó. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34506/pics/lead_800x600.jpg
díj,Kaliforniai álom,lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?