Blogolj!

Oscar 2017 – A legjobb színésznők

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A mellékszereplők után nézzük a főszerepeket. A női mezőnyben igazi dívák és kevésbé ismert színésznők is helyet kaptak.

Natalie Portman – Jackie

Portman lenyűgözte a kritikusokat Mrs. Kennedy bőrébe bújva, és tényleg; az átlényegülés félelmetes volt. A legapróbb mozdulatoktól kezdve a hanglejtésig mindent elsajátított ahhoz, hogy hiteles Jackie váljon belőle. Bár már van egy Oscarja a Fekete hattyúért, valószínűleg idén is ő lesz a befutó. Legalábbis az előrejelzések alapján úgy tűnik.

Emma Stone – Kaliforniai álom

Semmi kétség afelől, hogy idén a legnagyobb díjakat (és a legtöbbet) a Kaliforniai álom kapta. Az Oscar-gálán is várhatóan elsöprő győzelmet fog aratni, hiszen 14 kategóriában jelölték. Emma Stone igaz, hogy nagyszerű volt a musicalben, de kétséges az aranyszobor, ugyanis a sokkal drámaibb, nagyívű szerepeket szokták díjazni. Ettől függetlenül lehet, hogy az egyre sikeresebb Stone szekerét most ezzel még jobban meg akarja tolni majd az Akadémia.

Isabelle Huppert – Elle

A francia díva minden szerepében csodálatos. Karakterei a ridegség és elesettség szélsőségei között mozognak álltalában, és ezt nagyon is jól áll neki. Meglepő, de Huppertnek ez az első Oscar-jelölése, ami azért is érdekes, mert az Elle-ben hasonló szerepet játszik, mint A zongoratanárnőben. Bár a Golden Globe-ot idén megkapta, meglepődnénk, ha például Portmant megelőzné a gálán.

Meryl Streep – Florence-A tökéletlen hang

Ha Oscar, akkor Meryl. Napjaink egyik legnagyobbika, amit a számtalan jelölése és három Oscar-díja is bizonyít. Minden, amihez nyúl, arannyá változik, de idén sokkal hangosabb a sajtója vetélytársainak. Ennek ellenére nem kell félteni, hiszen még simán kinézünk belőle több Oscart is a jövőben.

Ruth Nega – Loving

A legnagyobb meglepetés Ruth Nega győzelme lenne, ugyanis nem csak a filmről, hanem róla is nagyon keveset lehetett hallani azt Oscart megelőző hajrában. Több mint valószínű, hogy idén díj nélkül marad, de mi nagyon bírnánk, ha az Akadémia meglepetést tudna okozni. Bár tudjuk, hogy nem szokásuk.

Akinek drukkolunk: Imádtuk a Kaliforniai álmot, de csak azért sem Emma Stone-nak, hanem Natalie Portman tökéletes „koppintásának” szurkolunk.

Aki valószínűleg nyerni fog: Nehéz eldönteni, ugyanis egyértelműen Natalie Portman alakítása az Oscar-kompatibilis a történelmi és életrajzi, drámai jellegével, de mivel Emma Stone folyik a csapból is, lehet idén beelőzi, pláne úgy, hogy Pormannak már van úgyis egy Oscarja.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34438/pics/lead_800x600.jpg
Jackie,Kaliforniai álom,lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?