Blogolj!

Oscar 2017 – A legjobb férfi mellékszereplők

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

A csajok után most jöjjön a pasik mustrája. A legjobb férfi mellékszereplők jelöltjeinek listája borzasztó erős, így a tippelés is nehéz lesz.

Mahershala Ali – Holdfény

Ali viszonylag még ismeretlen név a többiekhez képest, de tény, hogy megérdemelten van a listán. A Holdfényben kimondottan sok szerepe nem volt még mellékszereplőkhöz képest sem, de mivel a mozi minden jelenete baromi erős, így az ő teljesítménye is tökéletes volt. A Golden Globe-ot megkapta idén a karakter megformálásáért, tehát az esélye ebből a szempontból nagyobb, mint társaié.

Jeff Bridges – Hell or High Water

Jeff Bridges örök szerelem. Amihez nyúl, az maga a kincs, akár negatív, akár pozitív szerepben kell helyt állnia. A Hell or High Water régi vágású texasi rendőrének karaktere meg úgy rá volt szabva, mint egy elnyűhetetlen farmernadrág. Imádtuk, de valószínűleg idén az Oscaros körből kimarad.

Dev Patel – Oroszlán

Az Oroszlán gyakorlatilag két idősíkban játszódik, így adja magát, hogy a film felében nem is szerepel. Ennek ellenére pont az  az érdekes, hogy ha már mellékszerepnek számít egy két órás film második félidejének főszerepe, akkor miért nem a kiskori karakterét megformáló Sunny Pawart jelölték. Ugyanis ő sokkal hitelesebb volt...

Lucas Hedges – A régi város

A régi város összes perce annyira érzékeny és emberi, hogy akár az összes szereplőt jelölhették volna valami díjra (mondjuk a nagyját sikerült is). A csupán 20 éves Hedges érzelmi skálája finom és természetes volt, a látszólag érzelemmentes kamasztól az összeomlott „kisfiúig”, de eddig a nagyobb díjak elkerülték.

Michael Shannon – Éjszakai ragadozók

Érthetetlen, hogy elsősorban miért mindig a mellékszerepek találják meg. Shannon jelenléte a vásznon mindig is szuggesztív volt, így nem csoda, hogy minden mozdulata maga volt a tökély az Éjszakai ragadozókban is, és sokszor még filmbéli partnerét, Jake Gyllenhaalt is képes volt elhomályosítani. Ami ezért lássuk be, nagy szó.

Akinek drukkolunk: Nehéz döntés, mert szívünk szerint két győztes is lenne. Jeff Bridges (bár ő már kapott Oscart, nem is olyan rég), és Michael Shannon is végre bearanyozódhatna.

Aki valószínűleg nyerni fog: Mahershala Ali az idei nagy favorit, ahogy a Holdfény is, és tudjuk, hogy az Akadémia nem igazán szokott meglepőt húzni. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34278/pics/lead_800x600.jpg
Éjszakai ragadozók,Holdfény,lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?