Blogolj!

Oscar 2017 – A legjobb női mellékszereplők

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Csak pár nap és mindenre fény derül. Addig, amíg tart a visszaszámlálás, nézzük meg, hogy a főbb kategória jelöltjei közül kik lehetnek idén a befutók. Kezdjük a női mellékszereplőkkel.

Viola Davis – Fences

Davis évek óta nagy favorit a díjátadókon, ugyanúgy ismert és elismert a munkája sorozatokban és mozifilmekben is. Be is zsebeli az elismeréseket rendszeresen, és ez a Fences esetében sem volt eddig másként. Rengeteg díjat kapott legutóbbi filmjéért, többek között a Golden Golbe-on, és a BAFTÁn is ő lett a győztes. Ennek ellenére a mezőny elég kemény, tehát „túl egyszerű” választás lenne ő az Oscar esetében, bár ez már harmadik jelölése (eddig a Kételyért és a Segítségért jelölték). Lehet, most bearanyozódik a színésznő?

Michelle Williams – A régi város

Williams is visszatérő vendége az Oscar-díjátadónak, ugyanis A régi várossal ez már a negyedik jelölése. Úgy néz ki a színésznő nem tud hibázni, gyakorlatilag minden szerepet tökéletesen magára tud húzni. Idén is tele volt jelölésekkel, de a főbb díjátadókon ezeket nem tudta díjra váltani, talán azért, mert A régi városban egy erőteljes, de nyúlfarknyi szerep jutott neki. Vajon ezzel a pár perccel mégis meg tudja győzni az Akadémiát? Hiszen volt már erre példa az Oscar-történelemben.

Octavia Spencer – A számolás joga

Mint említettem, tényleg erős az idei felhozatal, ugyanis Octavia Spencer is nagyágyúnak számít. A Segítségért már kapott ebben a kategóriában aranyszobrot és A számolás jogában is hibátlan volt, de valószínűleg idén nem fog duplázni, mivel vetélytársai sokkal szívszaggatóbb szerepeket kaptak.

Naomie Harris – Holdfény

Az Akadémia előszeretettel jutalmazza a drámai, szakadék szélén álló karakterek megformálását. Harris ebben nagyon is jó volt; a Holdfény egyedülálló drogfüggő anya szerepét hitelesen hozta, kérdés, hogy Oscar bekopogtat-e hozzá, mivel az eddigi fontosabb díjak elkerülték.

Nicole Kidman – Oroszlán

A jégkirálynő Kidman minden szerepében „felolvad”, és ez az Oroszlánban sem volt másként. Hiteles, alapos és kb miden szerep jól áll neki. Bár az Oroszlán története alapvetően is Oscar-mágnes, pont ettől lesz egy kicsit „csak azért sem” érzésünk a díjjal kapcsolatban.

Akinek drukkolunk: Michelle Williams negyedjére már tényleg beválthatná jelölését, főleg azzal a fricskával, hogy nettó 10 percet szerepel A régi városban.

Aki valószínűleg nyerni fog: Viola Davis „túl egyszerű” választása a legvalószínűbb, főleg, hogy az Oscar előfutára, a Golden Globe is az övé lett idén.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/34173/pics/lead_800x600.jpg
lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?