Blogolj!

Tavalyi kedvencek és régi nagy sztárok adják át az idei Oscar-díjakat

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Nyakunkon az Oscar-díjátadó, így nem csoda, hogy már a gála kapcsán is csepegtetnek információkat a szervezők.

Mint minden évben, úgy most is korábbi díjazottak, illetve nagy blockbusterek szereplői adnak át díjakat a 89. Oscar-gálán. Köztük lesz Javier Bardem (Nem vénnek való vidék) és Charlize Theron (A rém), valamint a Zsivány Egyes két főszereplője, Felicity Jones (aki egyébként Oscar-jelölt is volt A mindenség elmélete című filmben nyújtott teljesítményéért) és Riz Ahmed, akit a közönség még a nagysikerű HBO sorozatból, az Aznap éjjelből is ismerhet.  

Emellett az idei díjátadók nagy kedvence, a Kaliforniai álom főszereplője, és Oscar-jelöltje, Emma Stone, és a legjobb film kategóriában induló Érkezés sztárja, Amy Adams is aranyszobrot ad majd át. A szokásokhoz híven a tavalyi győztesek, vagyis Brie Larson (A szoba), Leonardo DiCaprio (A visszatérő), Mark Rylance (Kémek hídja) és Alicia Vikander (A dán lány), illetve nagy kedvencek, Samuel L. Jackson, Shirley MacLaine és Jamie Dornan is a díjátadók csapatát erősítik. Idén a legjobb film kategóriában az Oscar-díjat a legendás, idén 50 éves (!) éves Bonnie és Clyde két főszereplője, Warren Beatty és Faye Dunaway adja majd át. Beatty már kétszer jelentette be a győztest: 1975-ben, amikor A keresztapa II. nyerte el a szobrot, 1990-ben pedig barátjával, Jack Nicholsonnal nyitotta fel a borítékot, amikor a Miss Daisy sofőrje című film kapta a trófeát. Dunaway először vehet részt a legjobb film Oscar-díjának bejelentésében.

Faye Dunaway és Warren Beatty a Bonnie és Clyde-ban

Az Oscar-gálát február 26-án tartják Hollywoodban, aminek házigazdája Jimmy Kimmel lesz. A show-t világszerte közvetítik majd, nálunk élőben a Duna TV-n lehet követni a műsort. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/33962/pics/lead_800x600.jpg
A dán lány,A szoba,A visszatérő,díj,Érkezés,Kaliforniai álom,Kémek hídja,Oscar-díj,Rövidzárlat,Zsivány Egyes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?