Blogolj!

A legrangosabb brit díjátadón magyar film nyert

Két éves diadalmenete során újabb díjat nyert Nemes Jeles László filmje, a Saul fia. A brit Oscarként is emlegetett Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, vagyis a BAFTA-díjátadón a film  legjobb idegen nyelvű film kategória nyertese lett vasárnap este.

2015-ben, a cannes-i filmfesztiválon robbant be a magyar film, ami azóta meg sem áll, nem győzünk hírt adni, akárhányszor elismerésben részesül a Saul fia. Tavaly az Oscar-díjátadón drukkolhattunk a győzelemnek, ami be is vált, több mint 30 évtizeddel Szabó István után újra magyar kézben volt az aranyszobor, és most szintén Szabó Istvánhoz „mérhetjük” a magyar BAFTÁt, ugyanis a Redl ezredes óta, vagyis 32 éve nem kapott ilyen elismerést magyar alkotás. A díjat a helyszínen a rendező vette át. 

A Saul fia nagyon erős mezőnyből került ki győztesen, ugyanis a német kedvenc, a Toni Erdmann, a tavalyi Oscar-jelölt török film, a Mustang, a francia Deephan – Egy menekült története és Pedro Almodovar Julieta című filmjével volt versenyben. 

Nem meglepő, hogy a BAFTA főszereplője itt is A kaliforniai álom volt: 11 jelöléséből be is zsebelte a legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb fényképezés és legjobb eredeti filmzene díját, egyedül Ryan Goslingot előzte be Casey Affleck A régi városban nyújtott alakításával és happolta el előle a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést. Esélye nem volt a musicallel szemben a legjobb film kategórián belül vetélytársainak, vagyis az Érkezésnek, Én, Daniel Blake-nek és a Holdfénynek sem, így lassan ki is jelenthetjük, hogy melyik film fog nyerni az Oscaron.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/33855/pics/14869344686314210_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat,Saul fia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?