Blogolj!

Szabó István: Deák Kristóf filmje felhívja a figyelmet Magyarországra

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjének Oscar-díjra jelölése azért fontos, mert a Saul fiához hasonlóan felhívja a figyelmet arra, hogy van egy kis ország, ahol érdekes filmeket készítenek sorozatban, egymás után - mondta Szabó István Oscar-díjas rendező az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. 

Szabó István hozzátette, hogy a magyar filmgyártás egy hosszabb, nehezebb időszakon van túl, most azonban van számos tehetséges fiatal és ez a legfontosabb.

"A mi generációnk megtanult filmet készíteni, fáradtságos munkával, ahogy az ember egy nyelvet megtanul, a mostaniaknak azonban ez az anyanyelvük, ők már gyerekkorukban ebben a világban szocializálódtak, a képek nyelvén tudnak beszélni" - hangsúlyozta, kiemelve, hogy a mostani filmes generáció a filmet mint kifejezési eszközt tökéletesen és egyéni módon tudja használni.  

"Most már csak az a kérdés hogy mit mondanak. Ha olyasmit mondanak, ami érdekli a világot akkor oda fognak figyelni ránk" - tette hozzá.

Mint Szabó István rámutatott, a Saul fián és a Mindenkin kívül az utóbbi időben számos olyan film készült, amely ugyancsak megérdemli, hogy elismerően nyilatkozzanak róluk. A Mindenki (angol címén Sing) a kilencvenes évek elején játszódik és egy iskolai környezetben vizsgálja a hatalmi viszonyokat gyerekek és egy gátlástalan tanárnő történetén keresztül. A 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt.

A 89. Oscar-díjátadó gálát február 26-án tartják a hollywoodi Dolby Színházban.

Forrás: MTI

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/33435/pics/14854256772702715_800x600.jpg
Mindenki,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?