Blogolj!

Mácsai Pál kétszer

A február 9-én kezdődő Berlinale kapcsán már írtunk arról, hogy magyar filmek is debütálnak a fesztiválon; Enyedi Ildikó legújabb filmje, a Testről és lélekről, illetve egy animációs film, a Vulkánsziget is látható lesz. De nem csak a haza filmek, hanem egy hazai színész is duplázik majd, mivel Mácsai Pál két alkotásban is szerepelni fog.

Enyedi Ildikó mozijában Mácsai egy mellékszerepben bújik majd egy nyomozó bőrébe. A közös munka a rendezőnő és a színész között evidens volt, mivel a sikeres HBO sorozat, a Terápia kapcsán is dolgoztak már együtt, így az együttműködés sikeressége nem volt kérdéses.

Emellett egy német koprodukcióban készült film, az Egyszer volt Németországban egyik főszerepét is megkapta, így a II. világháború után, 1946-ban játszódó történet németországi forgatásán dolgozott együtt egy nemzetközi csapattal, amelynek tagja volt többek között A lé meg a Lolából ismert Moritz Belibtreu is.  A rendező az a Sam Garbarski, aki a kiváló Irina Palmot is jegyzi, aminek szintén egy magyar színész, Gryllus Dorka volt az egyik főszereplője.

Tehát van miért figyelemmel követni idén a Berlinalét, hiszen nem csak minőségi alkotásokat vonultat fel a fesztivál, hanem érdemes lesz figyelni a hazai rendezések és alakítások kapcsán kialakult visszajelzéseket is. 

(Ezt a bejegyzést és más érdekességeket olvashatsz már a movie.hu-n is!)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/33282/pics/14849111915547370_800x600.jpg
Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?