Blogolj!

Bejött a papírforma a Golden Globe-on

A 74. Golden Globe-díjátadó most közel sem volt annyira izgalmas számunkra, mint tavaly ilyenkor, ugyanis most nem volt magyar jelölt a résztvevők között. Amíg egy éve itthon minden a Saul fiáról szólt, addig ma hajnalban inkább csak a papírforma volt az, ami leginkább jellemezte a gálát. A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben tarott eseményen a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) szavazzák meg a nyerteseket. Nagy meglepetés nem lesz, nézzük mi történt a díjkiosztón.

Annak ellenére, hogy a Golden Globe-ot mindenki jobban kedveli mondjuk a véget nem érő Oscar-esthez  képest (ha lehet ilyet mondani egyáltalán) - a színészek, mert lehet enni-inni az est folyamán és persze a nézők, hiszen pörgősebb és viszonylag gyorsan, kb 3 óra alatt lezavarják a díjak átadását – az idei valahogy mégsem sült el olyan jól, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Tavaly Ricky Gervais pikírt, néhol már bunkóba áthajló, viszont szórakoztató műsorvezetése idén Jimmy Fallonra esett (a Tonight Show műsorvezetője), aki láthatóan inkább kellemetlenül érezte magát a színpadon, amin mondjuk az sem segített, hogy egyből a műsor elején elromlott a súgógépe, és kínosan bénázott egy sort, majd az este további részében sem találta meg a helyét, így inkább az a kevéske szerep is, ami neki jutott, ripacskodásba ment át. Kár érte, mert viszont a nyitány, ami az idei nagy kedvencet (és a mi kedvencünk is), a Kaliforniai álmot idézte meg, kifejezetten jól sikerült.

Az este nagy része a totális papírforma alapján zajlott, vagyis a hét jelölésből mindet, vagyis hetet díjra is váltott a romantikus musical, a Kaliforniai álom, így Gloden Globe-ot kapott többek között a rendezés, vagyis a még mindig csak 31 éves Damien Chazelle, a főszereplők: Ryan Gosling és Emma Stone, a film zenéje, és betétdala.

A Golden Globe-ot szokás az Oscar előszobájának nevezni, így valószínűleg a februári gálán is be fog söpörni jó pár díjat Chazelle filmje, de sanszos, hogy ad esélyt majd másoknak is nyerni, hiszen például kétszer ugyanaz a film nem szokott nyerni a Golden Globe-on és az Oscaron is (tavaly mondjuk a Saul fiának sikerült).

A kellemes meglepetések közé tartozott Aaron Taylor-Johnson díja a legjobb mellékszereplő kategóriában, mivel eddig a faék egyszerűségű színész nem arról volt híres, hogy színészi kvalitásait megcsillogtassa. Az Éjszakai ragadozókban viszont kifejezetten jól muzsikált, így munkáját díjazta is a külföldi sajtóból álló csapat.

Viola Davis a díjazók nagy kedvence, így nem csoda, hogy a legjobb női főszereplőnek járó díj mellé most bezsebelhette a legjobb női mellékszereplőnek járó Aranyglóbuszt is, illetve ő vezette fel egy hosszú monológgal Meryl Streep Cecile B. DeMille-éleműdíját. Streep szintén egy hosszú beszéddel készült, amelyben reflektált az aktuális közéleti, politikai eseményekre, és nem utolsó sorban Trump elnökké választására, illetve a nemrégiben elhunyt Carrie Fishert is megemlítette.

Sorozatok esetében az O. J. Simpson-féle pert és annak körülményeit feldolgozó alkotás nyert, ami nem csoda, hiszen rendkívül kimunkált és izgalmas minisorozatról van szó, és így nem meglepő, hogy a női főszereplő, Sarah Paulson is díjra váltotta jelölését.

Harmadik Golden Globe-ját vette át a The Night Manager című sorozatban nyújtott alakításáért Hugh Laurie, és társa, Tom Hiddleston pedig első jelöléséből máris díjazott lett szintén ebből a sorozatból.

A lazázó 3 órás gála idén több politikai felhangot és kevesebb, bakik nélküli improvizatív poénkodást tartalmazott, az előre megjósolt díjazottak nagy részénél a tippelés be is jött, vagyis lényegében egy kiszámítható műsorfolyam lett a vége. A díjazottak teljes listája itt található

Címkék: díj, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/33030/pics/lead_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?