Carrie Fisher halála is sok pénzt hozhat a Disney-nek

Minden idők egyik legnagyobb biztosítási összegét, 41 millió dollárt (12 milliárd forintot) könyvelhet el a Star Wars-­filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely bebiztosította magát arra az esetre, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésben vállalt szerepét.

Az Insurance Insider üzleti magazin beszámolója szerint a Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást, amely kárpótolja a veszteségért a stúdiót, ha Fisher nem szerepel az új Star Wars­-trilógia mindhárom epizódjában.

A 60 esztendős színésznő, aki hosszú idő után a 2015-­ben bemutatott Star Wars  ­- Az ébredő Erő című epizódban játszotta el ismét Leiát, december 23-­án egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőn kapott szívrohamot, pár nappal később, 27-­én elhunyt. A stúdió bejelentése szerint Fisher még befejezte az űreposz 2017 decemberében mozikba kerülő 8. epizódját, de a 9. rész felvételei még nem kezdődtek el. Az üzleti magazin emlékeztetett arra, hogy a filmes szakmában nem szokatlan, hogy a stúdiók biztosítást kötnek a filmek sztárjaira. A Disney egyelőre nem nyilatkozott arról, hogyan pótolja Leia hercegnőt a 9. epizódban, amelynek történetében állítólag fontos szerepe lett volna. Az elmúlt hetekben a mozikba került Zsivány Egyes ­ Egy Star Wars ­történet című különálló Star Wars-film végén CGI­ technikával idézték meg Leia hercegnő alakját, mivel a produkció története a négy évtizeddel ezelőtt készült Csillagok háborúja előtti időkben játszódik.

Az éhezők viadala ­filmsorozat alkotóinak 2014­-ben Philip Seymour Hoffman váratlan halála miatt át kellett írniuk egy kulcsjelenetet. Néhány olyan jelenetben pedig, amelyben nem volt szövege, CGI­ verzióval idézték meg a színészt.

Forrás: MTI

Címkék: Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32911/pics/14834285069292034_800x600.jpg
Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?