Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

Koltai Róbert 73

Koltai Róbert 1943. december 16-án született Budapesten. A gimnáziumi évei után a Színház- és Filmművészeti Főiskolát célozta meg, ahova nem sikerült az első jelentkezése, ezért két évig kereskedelem technikát tanult, majd újra próbálkozott, ám ezúttal már sikerrel járt. Tanulmányait végül 1968-ban fejezte be a főiskolán. Ezt követően Kaposváron a Csiky Gergely Színházban kezdte el hivatalosan is a karrierjét. Egy ideig pécsi, majd a budapesti Nemzeti Színházban, valamint a veszprémi Petőfi Színházban is játszott.

Első szerepét 1967-ben kapta az Ezek a fiatalok című előadásban. Ezután 1980-ig kisebb nagyobb szerepekben tűnt fel filmekben és színházi produkciókban egyaránt. Ezek közül az Őrjárat az égen, a Princ a katona, a Dunai hajós, a Szépek és bolondok és a Kihajolni veszélyes voltak a legfontosabb szerepei. Nagy áttörést az azóta kultikussá vált 1979-es nagysikerű Indul a bakterház című filmben alakított Bakter szerepe hozta meg a számára, és azóta is aktív résztvevője a filmes érának, de a színházban is megmaradt termékeny színésznek és rendezőnek. Olyannyira, hogy fel sem tudnánk sorolni Koltai karrierjének összes emlékezetes szerepét, így csak érintőlegesen említünk meg néhányat; Egészséges erotika, A legényanya, Csapd le csacsi, Szerelmes szívek, Sose halunk meg, a Miniszter félrelép, az Ámbár tanár úr és a Csocsó, avagy éljen a május elseje!. Elismerései között többek között olyan magas rangú kitüntetések szerepnek, mint a Jászai Mari-díj, Érdemes művész, Kritikusok díja és a Karinthy-gyűrű.  

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32589/pics/14819078747333317_800x600.jpg
szülinap,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?