Blogolj!

Átadták az amerikai kritikusok díjait, lehet tippelni, kik kapják az Oscart

Vasárnap este átadták az amerikai kritikusok díjait, tartolt Ryan Gosling és Emma Stone zenés-táncos filmje, Mel Gibson legújabb rendezése, és az év sci-fije, az Érkezés is.

A Cristis’ Choise Awards díjátadóján eddig a legtöbb esetben olyan film nyert, ami a februári Oscar-gálán is befutó lett, így erősen megindultak a tippelgetések, hogy vajon ki fogja ezek után elvinni az aranyszobrocskát február végén. Az este abszolút győztese a Kaliforniai álom lett, ami toronymagasan nyert minden fontos kategóriában (legjobb film – megosztva a Manchester by the Sea-vel, legjobb rendező, legjobb vágás, legjobb zene, legjobb betétdal, legjobb forgatókönyv, legjobb operatőr, legjobb látvány). Ha azt vesszük, hogy olyan filmeket pipált le, mint az Érkezés, vagy a Legendás állatok és megfigyelésük, akkor bizony tényleg nagyon varázslatosra sikerülhetett a csupán 31 éves Damien Chazelle rendező mozija, és ebből kiindulva simán lehet, hogy ez lesz második Oscar-díjas/jelölt filmje a Whiplash után.

Mel Gibson háborús filmjét, A fegyvertelen katonát Ausztráliában díjazták pár napja, de nem állt meg itt, ugyanis rendezése itt is besöpört két díjat: a legjobb akciófilm és a legjobb akciófilm-színész (Andrew Garfield) kategória győztese lett. A Jackie című életrajzi dráma női főszereplője, Natalie Portman lett a legjobb színésznő, a Deadpool a legjobb vígjáték, illetve, ha díjátadó, akkor Meryl Streep; a Florence – A tökéletlen hang főszereplőjeként hazavihetett szintén egy díjat.

A teljes filmes és tévés díjak listáját itt olvashatjátok.

 

Címkék: díj, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32481/pics/14815495095632645_800x600.jpg
díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?