A kairói filmfesztiválon is díjat nyert a Tiszta szívvel

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyerte a legjobb első vagy második filmért járó Bronz Piramis díjat a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon. 

A Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a díjat a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át előző este. Az egyiptomi fővárosban legutóbb tíz éve díjaztak magyar alkotást. A 38. kairói filmfesztiválon, amely az arab térség legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmes seregszemléje, több mint 200 alkotást vetítettek. A nemzetközi zsűri elnöke Christian Petzold (Phoenix bár, Barbara, Jerichow, Yella) német forgatókönyvíró-rendező volt.

Fenyvesi Zoltán Kairóban

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte nagy sikereket ért el, Szerbiában, Luxemburgban, az Egyesült Államokban, Németországban, Görögországban és Franciaországban is díjazták - szakmai zsűrik és a közönség egyaránt.

Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettje az amerikai filmakadémia díjára a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. A magyar mozikban mintegy 30 ezer néző váltott már rá jegyet.

Forrás: MTI 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32097/pics/14801566098585814_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Tiszta szívvel,Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?