Blogolj!

Egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz a magyar film

Az Amerikai Filmakadémia szerdán két kategóriában is előzetes listát hirdetett (animációs rövidfilm, élőszereplős rövidfilm) az Oscar-díjra esélyes filmek közül. Az élőszereplős kisfilmek legjobb tízes csapatába pedig Deák Kristóf alkotása is bekerült. 

Deák Kristóf filmjét, a Mindenkit (Sing) 137 alkotás közül válogatták be a szűkített listába, ahonnan nagy  esélye van továbbjutni, hiszen eddig is számos filmfesztiválon ért el sikereket: többek között a tokiói, chicagoi és legutóbb a berlini rendezvényen.

A zsűri decemberben nézi meg mind a tíz kisfilmet, majd ezek közül választják ki a legjobb ötöt, amit január 24-én hirdetnek ki. Ezek után pedig már csak a februári Oscar-gála van hátra, ahol megtudhatjuk ki lesz a befutó. 

Sing | trailer from Kristof Deak on Vimeo.

Mi még áprilisban, a Friss Húson láttuk a Mindenkit, ahol minket is megfogott annak egyszerű, tiszta és hangulatosan kivitelezett története: "Deák Kristóf filmje nem csak a profi atmoszférateremtésről, hanem a bátorságról, összetartásról és igazságosságról szól. És ez pláne akkor üt nagyot, ha kontrasztba van állítva a felnőtt, józannak és értelemszerűnek tűnő „valóság” a gyerekkori igazságérzettel."

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/32066/pics/14799928657205564_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Oscar-díj,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?