Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9 (kilenc), 21 (huszonegy), 22 (huszonkettő), 29 (huszonkilenc), 31 (harmincegy), 45 (negyvenöt). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 32 darab, nyereményük egyenként 435.200 forint; 4 találatos szelvény 1.958 darab, nyereményük egyenként 7.115 forint; 3 találatos szelvény 34.816 darab, nyereményük egyenként 1.825 forint.
Blogolj!

Közelít az Oscar felé az elbűvölő magyar rövidfilm

Deák Kristóf Mindenki (Sing) című rövidfilmjét márciusi premierje óta több mint harminc fesztivál közönsége láthatta. Az elmúlt hónapokban is tucatnyi jelentős nemzetközi fesztivál vetítette a filmet, amely fontos, Oscar-kvalifikáló díjakat is nyert.

A Mindenkinek több nemzetközi díj mellett két Oscar-kvalifikáló fesztiválon is fődíjat ítélt a zsűri, így a nagy sikerű magyar rövidfilm egyre nagyobb eséllyel közelít a rövidfilmes Oscar-díj felé.

Októberben a japán Sapporo Shortfesten kapott elismerést a Mindenki két főszereplője: Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya megosztva kapták a legjobb gyerek főszereplő díját. Két hete az Egyesült Arab Emirátusokban, a Sharjah Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál versenyében jelölték a legjobb kisfilm kategóriájában, múlt héten pedig a koreai Asiana Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nyitófilmjeként vetítették Szöulban nagy sikerrel. Ugyanitt Kovács István Betonzaj című rövidfilmje is díjat nyert.  

A Mindenki most vasárnap megnyerte a legjobb kisfilm díját a Chicagói Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon, amely Amerika legnagyobb gyerek- és ifjúsági filmes mustrája és az egyetlen Oscar-kvalifikáló gyerekfilmes fesztivál a világon. Ezzel a díjjal a film most már kétszeresen is jelölhetővé vált a kisfilmes Oscar-díjra, hiszen már  júniusban, a tokiói Short Shorts filmfesztiválon nyert díjával is automatikus Oscar-jelölést kapott.

Sing | trailer from Kristof Deak on Vimeo.

A fentieken kívül októberben a világ minden táján lehetett látni az alkotást: Erdélyben a Filmtettfeszten, Mumbaiban, Mexikóban, és az USA több nagy filmfesztiválján is vetítették. A napokban Angliában is bemutatkozott: az Aesthetica rövidfilmfesztivál és a Crystal Palace Nemzetközi Filmfesztivál versenyében is szerepelt.

A Mindenki jövő héten Berlinbe megy, ahol a rangos Interfilm fesztivál gyerek- és ifjúsági szekciójában vetítik majd.

A rövidfilm a Friss Hús rövidfilmfesztiválon mutatkozott be a magyar közönségnek 2016 márciusában, ahol a fesztivált szervező rövidfilmes portál, a Daazo.com elismerő oklevelét nyerte „az esztétikumot előtérbe helyező és a hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató ábrázolásmódjáért”. A film fesztiváloztatásáért a Daazo rövidfilmes portál felel.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/31588/pics/14786976565825075_800x600.jpg
díj,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?