Blogolj!

Berlusconiról szóló filmen dolgozik a világhírű olasz rendező

A korábbi olasz kormányfőről és médiamogulról, Silvio Berlusconiról szóló filmen dolgozik Paolo Sorrentino - számolt be róla a The Hollywood Reporter (THR). 

Az olasz rendező The Young Pope (A fiatal pápa) című televíziós minisorozatának első két részét a napokban mutatták be a versenyen kívüli programban a 73. velencei filmfesztiválon. A fiktív, konzervatív egyházfőről szóló széria főszerepét Jude Law alakította. A sorozatot a Sky és a Canal Plus októberben, az HBO jövőre sugározza.

Az elfoglalt rendező azonban már Loro (Ők) című következő produkcióján dolgozik: játékfilmet ír a korábbi olasz miniszterelnökről, Silvio Berlusconiról, ahogy erről a THR tudósítójának is beszámolt. Sorrentinót korábban is foglalkoztatták a politikusok: Il divo - A megfoghatatlan című filmje Giulio Andreotti portréját rajzolta meg. A számos olasz kormányt vezető olasz kereszténydemokrata politikusról szóló alkotást a cannes-i filmfesztiválon a zsűri díjával ismerték el és Oscar-díjra is jelölték egy technikai kategóriában.  

A nyolcvanadik évéhez közeledő Berlusconi, aki a közelmúltban szívrohamból lábadozott, az utóbbi időben csöndben visszahúzódott a nyilvánosság reflektorfényéből, eladta médiabirodalma egyes részeit és megvált az AC Milan futballcsapattól is. Pártja, a Forza Italia erősen küzd, hogy meghatározó politikai tényező maradhasson Olaszországban.

Paolo Sorrentino

Sorrentino több filmjének - köztük A nagy szépség című Oscar-díjas alkotásának - társfinanszírozója volt Berlusconi Medusa nevű vállalata, de a sajtóhírek szerint a Loro a cég közreműködése nélkül készül majd. A filmbemutatását 2017-re tervezi a rendező.

Forrás: MTI

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/30100/pics/14733240052019898_800x600.jpg
életrajz,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?