Blogolj!

Megvan melyik magyar filmet nevezzük az Oscarra

Tegnap dőlt el, hogy Till Attila Tiszta szívvel című alkotásával nevezünk a jövő év elején tartott 89. Oscar-díjátadóra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriáján belül.

A szabályok alapján olyan film nevezhető a díjra, ami 2015. október elseje és 2016. szeptember harmincadika között került moziforgalmazásba. Till Attila keserédes akcióvígjátéka idén áprilisban került a nagyvászonra, azóta pedig nagyjából 30 ezren látták a kerekesszékesekről szóló történetet. Külföldi forgalmazása folyamatban van: Tajvan, Románia, Franciaország és Törökország is megvette a film forgalmazásának jogait.

Till második nagyjátékfilmje nem csak hazánkban, hanem külföldön is nagy sikereket ért el, hiszen a nyári Karloy Vary Filmfesztiválon és a palicsi filmfesztiválon és közönségdíjas lett az alkotás, illetve az Európai Filmdíj jelöltjei között is szerepel.

Az Oscar nevezettről döntő Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai  Havas Ágnes Filmalap igazgató, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos – mellett Novák Emil operatőr, a Magyar Filmakadémia elnöke, Petrányi Viktória producer és Ujj Mészáros Károly rendező-forgatókönyvíró voltak.

Arra, hogy végül mely filmek kerülnek a jelöltek közé, csak 2017. január 24-én tudjuk meg.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/29882/pics/14726474175812630_800x600.jpg
akció,díj,Oscar-díj,Rövidzárlat,Tiszta szívvel,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?