Blogolj!

Újabb magyar film mutatkozott be Karlovy Varyban

Már írtunk róla, hogy Hajdu Szabolcs legújabb filmje az Ernelláék Farkaséknál a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik majd be, és ez csütörtökön meg is történt, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

A film stábja a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon

Till Attiláék filmje mellett Hajduék mozija is helyet kapott a rangos fesztiválon. Az Ernelláék Farkaséknál volt sorrendben az utolsó alkotás, amelyet csütörtökön este vetítettek az 51. nemzetközi filmfesztivál versenyprogramja keretében Karlovy Varyban. A szekcióban 12 film versenyez a filmszemle fődíjáért, a Kristály Glóbuszért.

A vetítés előtti sajtótájékoztatón a rendező elmondta: "Egy évvel a film forgatása előtt írtam egy színdarabot, a forgatókönyv szövege lényegében azonos ezzel a szöveggel. A költségvetés kicsi volt, a film világában talán nincs is olyan darab, amelynek ilyen kicsi lett volna a költségvetése” A film jövőjét illetően így nyilatkozott: "Nálunk nincs olyan irigylésre méltóan széleskörű filmklubhálózat, mint Csehországban, ezért nehéz megmondani, hogy sikeres lesz-e a film, vagy sem. A film terjesztését legalább olyan kamara hangulatban kezdjük el, mint amilyen a forgatás volt. Kinyitjuk a lakást, és levetítjük néhány embernek” 

Hogy mi lesz a sorsa a különösen családias hangulatban készült filmnek, az szombat este, a fesztivál ünnepélyes díjkiosztóján derül majd csak ki.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/28463/pics/14679645689974099_800x600.jpg
előzetes,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?