Blogolj!

Magyar alkotás a berlini South East European Film Festival versenyprogramjában

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen. 

A délkelet-európai filmek fesztiválját május 26. és 29. között rendezik meg Berlinben. A fesztivál versenyprogramjába tíz játékfilm és öt dokumentumfilm került 15 ország - Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország - több mint félszáz benevezett játékfilmjei, dokumentumfilmjei és animációs filmjei közül.

A rendezvény célja, betekintést nyújtani a résztvevő országok aktuális társadalmi, politika és etnikai helyzetébe, életkörülményeibe, azok filmes tükröződésébe - olvasható az Örvényben című film alkotójának MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

IN A VORTEX trailer from Artizana on Vimeo.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje naplószerűen szerkesztett filmkrónika az ezredvégen egy évtizedig tartó balkáni-jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában-Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.

filmet május 27-én este mutatják be a berlini Zeughauskinoban. A vetítést követő beszélgetésen jelen lesz a film rendezője is. A filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával a budapesti Cinemart Kft. és a szabadkai Nyitott Távlatok gyártotta. A rendezvényről további információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán található meg.

Forrás: MTI 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/27458/pics/14640015393611118_800x600.jpg
dokumentumfilm,Fesztivál,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?