Blogolj!

Két díjat is kapott a Félvilág a Nashville Filmfesztiválon

Két díjat is kapott a Nashville Filmfesztiválon a Félvilág című kosztümös magyar thriller: két másikfilmmel megosztva elnyerte a közönségdíjat, Gryllus Dorkát pedig a legjobb színésznőnek járó különdíjjal jutalmazták. 

A negyvenhetedik alkalommal megrendezett filmfesztiválon 42 ország 62 nagyjátékfilmje versenyzett. Gryllus Dorka az első magyar színésznő, akit Nashville-ben díjaztak - közölte a filmet gyártó Film Positive Productions pénteken az MTI-vel. Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró filmjét Magyarországon decemberben a Duna tévécsatorna mutatta be, február óta a budapesti és vidéki art mozikban is megtekinthető.

film elismeréseinek száma a nashville-i díjakkal tizenegyre emelkedett, az elmúlt héten kapott öt díjat a kaliforniai Tiburonban, korábban pedig négy Magyar Filmdíjat a 2. Magyar Filmhéten. A thriller 2015 szeptemberében a Montreal World Filmfesztiválon kezdte nemzetközi fesztiválkörútját, amelynek Nashville a nyolcadik állomása volt, jelenleg Dallasban látható.

A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. Szász Attila és Köbli Norbert előző közös munkája, A berni követ tavaly szintén Montrealban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját. A film gyártását a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatta.

Forrás: MTI

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26763/pics/14614068731470707_800x600.jpg
díj,Félvilág,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?