Rejtett kincsek a sötétben 3 – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A 10 napos filmmaraton utolsó napján sem hagynak cserben minket a szervezők, lehet bőven válogatni a filmekből. Az alkotások széles skálán mozognak, így essünk is neki a szombati adagnak.

Turbo Kid

Apokalipszis, nosztalgia, őrület és egy kis romantika keveredik a Turbo Kidben. De nem kell megijedni, mert az elsőre furcsának tűnő egyveleg nagyszerűen ötvözi ezeket egy erős nyolcvanas évekbeli hangulattal.

Ha valaki még nem felejtette el a nyár egyik nagy őrületét, a Kung Fury-t és ehhez még hozzáadjuk a Mad Max-béli világ atmoszféráját, akkor már tudni, hogy mire lehet számítani a Turbo Kid esetében. Szerethető, véres, kalandos és baromi jó nosztalgiát áraszt egy kis világvégével.

Vetítik: szombat, 21:00, Sugár Mozi

A vívó

Az ötvenes évek Észtországában járunk, ahol egy vívóoktató, szépen lassan sarokba szorítva érzi magát. Bár munkáját imádja, a diákok meg őt, az iskolaigazgató rossz szemmel nézi tevékenységét, így mikor mindenáron el akarja tenni az útból Endelt, kiderül a titka, ami miatt veszélybe kerül a diákok és az ő sorsa. Endel hivatása és biztonságos élete között kell, hogy válasszon.

A legutóbbi Oscarra Finnország ezzel a filmmel nevezett, ahol a legjobb kilencig, és egy Golden Globe-jelölésig tudott jutni.

Vetítik: szombat, 16:30, Uránia

A Bigger Splash

Igazi sztárparádét tartogatnak a fesztivál utolsó napjára, ráadásul ez lesz a záróvetítés. A Tilda Swinton, Ralph Fiennes és Dakota Johnson főszereplésével készült film az 1969-es A medence című francia Alain Delon-mozi remake-je, amiben szintén nem lesz hiány feszültségből és erotikából.

Már emiatt a kombináció miatt is várós A Bigger Splash, Tilda Swinton hiptonikus külsejét pedig bármeddig el tudnánk nézni.

Vetítik: szombat, 18:30, Sugár Mozi, 21:00, Puskin

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26583/pics/14607279438105483_800x600.jpg
Fesztivál,Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?