Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet

Steven Spielberg és Mark Rylance

Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet, a főszerepet az Oscar-díjas Mark Rylance alakítja - értesült a Deadline.com mozis hírportál. 

A rendező az Amblin Entertainment számára forgatja a The Kidnapping Of Edgardo Mortara (Edgardo Mortara elrablása) című produkciót. A forgatókönyvet Tony Kushner írja a Pulitzer-díjas David Kertzner könyvéből.

Spielbergnek legutóbb a Kémek hídja című hidegháborús drámáját mutatták be a mozik, ebben szerepelt Mark Rylance, aki játékáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta az amerikai filmakadémiától. A brit színész alakítja a rendező nyáron debütáló A barátságos óriás című mesefilmjének címszerepét, és IX. Piusz pápa szerepére is őt választotta Spielberg.

 IX. Piusz pápa

A Kidnapping Of Edgardo Mortara forgatása a jövő év elején kezdődik, a film várhatóan 2017 végén jut el a mozikba. Kertzner 1997-ben kiadott könyve egy bolognai zsidó fiú történetét idézi fel 1858-ból, akit titokban megkereszteltek és elszakítottak a családjától, hogy keresztényként nőjön fel. A fiukért küzdő szülők harca egy nagyobb politikai játszma részévé vált, amelyben a pápasággal a demokráciáért és Itália egyesítésért küzdők álltak szemben.

Forrás: MTI 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26519/pics/14605409113854898_800x600.jpg
adaptáció,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?