Blogolj!

Ízelítő a Friss Hús utolsó napjának filmjeiből

Az előző ajánló után, most nézzük, mit tartogat a vasárnap. 

Többek között ezeket a filmeket nézhetitek meg a rövidfilmfesztiválon:

Sötét kamra

Pálfi Bernadette a bizarr és szürreális elemeket keveri munkájában, amiben egy lány sötét vízióját láthatjuk jövendőbelijének családjáról. Bár kedvesek, mégis ijesztőek, furcsák, afféle Addams family magyar módra. Jó érzékkel összerakott, feszes tempójú és sajátos hangulatú film a Sötét kamra.

Mindenki

Baromi hangulatos, finomra hangolt nosztalgiát hordoz magában a Mindenki, de Deák Kristóf filmje nem csak a profi atmoszférateremtésről, hanem a bátorságról, összetartásról és igazságosságról szól. És ez pláne akkor üt nagyot, ha kontrasztba van állítva a felnőtt, józannak és értelemszerűnek tűnő „valóság” a gyerekkori igazságérzettel.

Terminál

Simonyi Balázs második filmje (az Indián után) teljesen más vizekre evez. Egy idősek otthonának egyik betege (Venczel Vera) annak ellenére, hogy már nem tud magáról és az őt körülvevő világról, ki akar szakadni a falak közül, ám természetesen ez nem megy olyan egyszerűen. Megdöbbentő és rendkívül szomorú képeket kapunk a Termináltól, ugyanis igazi beteg szerepelnek a filmben, de a leépülés jegyeinek bemutatása nem lesz szerencsére sem mesterkélt, sem pedig hatásvadász.

Tetemre hívás

Madarász Isti tökéletesen ötvözte Arany János klasszikus balladáját a jelen világ elemeivel. Egy gyilkosság és annak gyásza kerül feldolgozásra a Tetemre hívásban számos ismert színész közreműködésével. A régi és új párosítása és eggyé válása nagyszerűen működik Madarász alkotásában.

Címkék: dráma, Fesztivál, lista
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/26262/pics/14596129876120794_800x600.jpeg
dráma,Fesztivál,lista
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?