Blogolj!

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb film

A mellék- és főszereplők után a rendezőkkel foglalkoztunk, most végezetül a rendezők alkotásai a sorosak. Tehát jöjjenek a legjobb filmek.

Legjobb film:

A nagy dobás 

A 2008-as gazdasági világválság miatt nem csak aktuális, hanem egy sokunk által nem teljesen érthető téma, amit A nagy dobás mutat be. Érthetővé is válik (meg nem is), dühítő és egyben szórakoztató, kusza a brókervilág minden apró szegmensével, de ez még nem ok arra, hogy ne szeressük ezt a filmet. Mert igenis meglepően szerethető.

Kémek hídja 

Steven Spielberg csípőből hozza a már megszokott szintet, vagyis nagy horderejű, izgalmas filmet készített a hidegháború idején játszódó Kémek hídjával. Ám pont azért, mert megszokott, így nem biztos, hogy befutó is lesz az Oscaron.

Brooklyn 

A Brooklyn egy felnőtté válás, önmegvalósítás, útkeresés és egy bevándorlás története, egy fiatal ír lány szemszögén keresztül. Van romantika, dráma és kellemes is nézni a filmet, de mivel semmi meglepőt, vagy pluszt nem ad, így sok esélye nincs a nyerésre.

Mad Max: A harag útja 

A feketebárány a többi jelölt között. Cselekményét tekintve csak egy nagy baktatás/száguldás a sivatagban, ám borzasztó profi és stílusos Miller filmje. Nem is csoda, hiszen hosszú évek dédelgetett munkája a Mad Max, és ezt minden pillanatában érezzük is. 

Mentőexpedíció 

Szórakoztató, könnyed film, ami legfeljebb csak a technikai jelöléseket indokolná, de úgy látszik az Akadémiának bejött a magányos Matt Damon-féle túlélőfilm.

 

A visszatérő 

Szintén a túlélés a központi témája A visszatérőnek is, ami egy gyönyörűszép mozgóképes National Geographic katalógus, ám ez leginkább csak (a már emlegetett) operatőrnek köszönhető, mert összességében tényleg egy tipikus Oscarra készült alkotás ez, amit valószínűleg az Akadémia be is fog kajálni.

A szoba  

A szoba viszont úgy szép, és úgy megható, hogy nem akarja az arcunka nyomni, hogy „látjátok mire vagyok képes az Oscarért?”, hanem ízléssel és szívvel készült, amit minden percében lehet érezni.

Spotlight: Egy nyomozás részletei 

Az ízlés és az intelligens hozzáállás a Spotlighton is érződik, ami megkönnyebbülést jelent, hiszen Hollywoodban nagyon szeretnek az emberek könnycsatornáival játszadozni. Jó értelemben vett szikárság és tárgyilagosság jellemzi.

Ami jó lenne, ha nyerne: A szoba és a Mad Max volt nagy favorit, és nehéz is lenne a kettő között dönteni. A szoba az érzékeny és baromi jól eltalált tálalása miatt tűnik ki a sok, hozzá hasonló történet közül, a Mad Max Oscarja pedig egy fricska lenne a többi jelölttel szemben.

Ami valószínűleg nyerni fog: Félő, A visszatérő minden tekintetben tarolni fog a gálán a borzasztó erős hájpnak köszönhetően, amiről már hónapok óta lehet olvasni mindenhol. Az Akadémia pedig sokszor ellustulja a szavazást, így sanszos az a szobor.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/25393/pics/lead_800x600.jpg
A nagy dobás,A szoba,A visszatérő,Fury Road,Kémek hídja,Mad Max,Oscar-díj,Spotlight: Egy nyomozás részletei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?