Blogolj!

Oscar-totó, avagy ki lesz a befutó? – Legjobb rendező

Most, hogy túlvagyunk a mellék- és főszereplők tippjein, jöjjenek a rendezők.

Legjobb rendező:

 Adam McKay - A nagy dobás 

McKay nehéz fába vágta a fejszéjét, amikor megcsinálta A nagy dobást, ugyanis egy átlag mozinézőnek nem sokat mondanak a részvényekkel és mindenféle kacifántos nevekkel ellátott hitelekkel való zsonglőrködések két órán keresztül. De a rendezőnek még így is sikerült egy szórakoztató filmet összehoznia, ami azért a témát illetően elég nagy bravúr.


George Miller - Mad Max: A harag útja 

Az egy dolog, hogy a Mad Max: A harag útja egy csomó technikai Oscar-jelölést begyűjtött, de hogy egy posztapokaliptikus őrületért valakit a legjobb rendezőnek is jelöljenek, az elég szokatlan. Mi imádtuk a filmet, ahogy azt is, hogy Miller ott van a jelöltek között és lássuk be, sokaknak leesne az álla, ha ő meg is nyerné a szobrot.


Alejandro González Iñárritu - A visszatérő 

Iñárritu már tavaly megkapta ugyanebben a kategóriában az Oscart a Birdmanért, és idén A visszatérőért kapott jelölése sem meglepő, hiszen tényleg egy csodálatos képi világgal rendelkező filmet rakott elénk, bár ez inkább az operatőrnek volt köszönhető, és Iñarritu inkább csak a kegyetlen és elvetemült módszereit rakta bele a moziba.


Lenny Abrahamson - A szoba 

Abrahamson súlyos témát vett elő és örömteli volt azt látni, hogy hagyja, hogy a téma dolgozzon; nem élt a klisékkel, nem játszotta ki a „megríkatom a nézőket” kártyát, hanem egy érzékeny és finom, ám annál erősebb filmet tudott csinálni.


Tom McCarthy - Spotlight: Egy nyomozás részletei 

Szintén kemény témához nyúlt McCarthy is, aki ugyanúgy, ahogy Abrahamson, nem ment bele felesleges moralizálásba, tényszerűen közölt, és nem ítélkezett. Távolságtartó, de mégis zsigerig hatoló megvalósítása szintén kiérdemelte az Oscar-jelölést.

Aki jó lenne, ha nyerne: A legnagyobb poén az lenne, ha George Miller nyerne, hiszen már az is vicces, hogy a jelöltek között van. Mi csak azért is neki drukkolunk.

Aki valószínűleg nyerni fog: Iñarritu a legkézenfekvőbb választás, hiszen grandiózus mozit rakott elénk, és ezt persze nagyon is szereti az Akadémia, emiatt pedig lehet, hogy duplázni fog idén.

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/25354/pics/lead_800x600.jpg
A nagy dobás,A szoba,A visszatérő,Fury Road,Mad Max,Oscar-díj,Spotlight: Egy nyomozás részletei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kereszt 2016-02-28 14:36:17
Felolvastam a lőtéri kutyának a cikket. Annyira megvadult,hogy összeszarta a lőteret.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?