Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

Magyar filmek, magyar filmek mindenhol

Már írtunk a készülőben lévő hazai alkotásokról, most itt van egy újabb adag, tehát készüljünk, idén sem maradunk magyar filmek nélkül.

Hurok

Madarász Isti filmje talán az egyik legérdekesebb, ugyanis lesz nekünk is végre egy vérbeli időutazós filmünk. A Hurokban Száraz Dénes próbálja megmenteni barátnőjét, Martinovics Dorinát, és természetesen lesz itt Vissza a jövőbe-szerű tér-idő katyvasz, robbanás, izgalom, úgy, ahogy azt kell. Sokat nem is kell várnunk rá, április közepén meg is nézhetjük.

Kút

Gigor Attila az egyik, ha nem a legjobb magyar thriller/krimi, A nyomozó rendezőjeként robbant be 10 éve, és most itt van legújabb filmje, a Kút. A film középpontjában egy busznyi prosti áll, akik lerobbannak egy benzinkútnál, ami a későbbiekben adja majd a cselekmény helyszínét. A film várhatóan ősz közepén jön a mozikba.

Állampolgár

Vranik Roland kb 10 éve megrendezte a Fekete kefét, azóta nem nagyon lehetett róla hallani. Ám idén jön egy elég aktuális témával, ugyanis bevándorlókról forgatott, igazi bevándorlókkal, dokumentarista stílusban. Hogy tud, hogyan próbál beilleszkedni az afrikai, az indiai és a perzsa menekült a hétköznapokba? Ezt szeptemberben meg is tudjuk nézni a mozikban.

Tiszta szívvel

Till Attila azon kívül, hogy kb minden szórakoztató műsor műsorvezetője a TV2-n, rendezni is szokott, és nem is olyan rosszul. A Pánik és a Csicska után itt a Tiszta szívvel, amiben a nagyszerű Thuróczy Szabolcs kapott főszerepet, akit legutóbb a Szerdai gyerekben láthatott a közönség. A történet középpontjában egy bérgyilkos (Thúróczy) áll, aki lebénul, majd ezek után kerekesszékesként kell boldogulnia. Az érdekes alapötlet, vagyis a hétköznapi boldogulás és a bűnözőlét keveredése áprilisban kerül a vászonra.

Testről és lélekről

Enyedi Ildikó 18 év és Simon mágus után újra rendezői székbe ült (bár a Terápiában rendszeresen rendezett epizódokat), és megalkotott egy nagyon komplex történetet. Főhősei ég és föld, látszólag semmi közös nincs bennük. A férfi idős és zárkózott, míg a nő fiatal és aktív, ám álmukban szarvasok formájában mégis rendszeresen egymásra találnak. Ősszel meg is nézhetjük, hogy ez a különös kapcsolat férfi és nő között hogyan tud kibontakozni.

Aurora borealis – Északi fény

Mészáros Márta filmje azokról a nőkről és gyerekekről szól, aki a háború idején elszenvedtek rengeteg erőszakot, megszégyenítést, majd emiatt kirekesztettek lettek. A két idősíkban játszódó történet jelenjében Tóth Ildikó és Törőcsik Mari, a múltban pedig Törőcsik Franciska játssza a főszerepet. A kosztümös dráma ősszel érkezik a mozikba.

Címkék: lista, Rövidzárlat
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/24349/pics/14540784505752660_800x600.jpg
lista,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?