Blogolj!

Amiért szerettük Alan Rickmant

2016 elég rosszul indult, hiszen az év első napján tudtunk meg hírt, hogy Zsigmond Vilmos meghalt, majd váratlanul David Bowie, most pedig Alan Rickman is távozott az élők sorából. De hogy ne szomorúan maradjon meg emlékeinkben a brit színész, így összeszedtünk pár emlékezetes pillanatot tőle, amik bizonyítják tehetségét, sokoldalúságát és humorát.

Ha valaki angol és színész, akkor annak szinte kötelező legalább egy viktoriánus korabeli filmben szerepelnie, legyen az az Emma, a Büszkeség és balítélet, vagy jelen esetben az Értelem és érzelem. Rickman karaktere angol úriemberhez méltóan visszafogott, elegáns és rideg, viszont a kemény külső igazán érző szívet takar, amit Kate Winslet észre is vesz.

Persze azon kívül, hogy tudott hősszerelmes lenni, a vérbeli elvetemült karakter is könnyen csúszott neki, ahogy a Die Hard főgonoszaként, Hans Grubert megformálta. John McClane igazi méltó ellenfélre talált személyében, és akármennyire is karizmatikus, stílusos és erőteljes szemétláda volt, persze, hogy vesznie kellett, így lezuhant a Nakatomi toronyházból.

A színész legfőbb ismertetőjegye a hangja volt, mély, markáns, semmivel sem összetéveszthető. Ezzel előszeretettel játszott is, mint például Jimmy Fallon műsorában, ahol héliumos lufival szórakoztatta a közönséget és saját magát is.

Az Értelem és érzelem mellet az Igazából szerelemben is együtt játszott Emma Thompsonnal és kb az összes angol nagyágyúval. Itt már egy középkorú férjet alakított, aki felesége és egy fiatal csábító munkatársnője közt őrlődik.

Nem csak filmekben, hanem videoklipben is szerepelt, így a brit Texas zenekar mellett tűnt fel, amiben hipnotikus hangon énekelt is.

Jellegzetes orgánuma másokat is megihletet, például Benedict Cumberbatch is elszórakozott vele, miközben nagyszerűen utánozta Rickmant.

Címkék: Gyász, lista
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/23930/pics/14527865976275022_800x600.jpg
Gyász,lista
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?