Blogolj!

"Ez színház, és a színészek hülyeséget beszélnek" - Csak színház és más semmi

2005-ben Goda Kriszta, rendező és Divinyi Réka, forgatókönyvíró habkönnyű romantikus vígjátéka, a Csak szex és más semmi magyar viszonylatban szép sikernek örvendett, így az alkotópáros kihasználva a film népszerűségét, gondolt egyet, és megalkotta 10 évvel később a hasonló közegben, hasonló stábbal a Csak színház és más semmi című hatrészes sorozatot.

Adódik a kérdés, hogy egy 10 évvel ezelőtti filmről újabb bőrt lehúzni/meglovagolni annak sikerét érdemes-e ennyi idő elteltével, illetve, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága egy nagy vonalakban a mozifilmmel hasonszőrű sorozatnak? Mert oké, a Csak szex… a maga műfajában tényleg szórakoztató volt, és egy szombat délután most is meg lehet nézni, kedves volt és humoros, de talán érthetőbb lett volna, ha a film után nem sokkal készül el sorozattestvére.

Bár még csak épphogy beindult, így messzemenő jóslatokba nem érdemes bocsátkozni, de annyi biztos, hogy a könnyedség és könnyen emészthetőség megmaradt a Csak színház… esetében is. A sztori egy (meglepő módon) színház mindennapjait mutatja be, középpontban egy készülő darab próbáival és annak színészeivel. Elsőre igazából még bármi kisülhet a történetből, hiszen sok szereplő, sok szálat ígér: vagyis van nekünk egy színházi rendezőnk (Csányi Sándor) és annak viszonya egy fiatal fruskával, egy kis balhé a rendező ex-feleségével (Schell Judit), kedves pillanatok a hebehurgya igazgatóval (Szervét Tibor), és párjával (Szávai Viktória), aki éppen meg akarja csalni egy restaurátorral, de akard még  egy don juan színészsrác (Vecsei Miklós) és egy még kissé bénácska öltöztető (Lovas Rozi) is. Tehát a sztori elég szerteágazó és előnye, hogy többféle, különböző karaktert szerepeltet, de mivel első ránézésre túlságosan kiszámítható és steril a Csak színház…, így elég nehéz elképzelni, hogy ebből valami baromi nagy dobás lesz. Persze ha a helyén kezeljük a sorozatot és csak arra koncentrálunk, hogy a nézőt vasárnap esténként ellazítsa egy látjos sztori, akkor igazából nem is lesz ez rossz, csak az ilyen kaliberű alkotásokkal tele van a padlás.

Bár ez a kiszámíthatóság eléggé kettős, hiszen aki a régi Csányi-Schell párost szerette, az most is ugyanarra számíthat, az viszont már más kérdés, hogy aki valami friss újdonságot is szívesen nézne, az nem biztos, hogy meg fogja kapni, annak ellenére, hogy a frissességet az új, még annyira nem bejáratott arcok azért kicsit kompenzálják.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/23801/pics/lead_800x600.jpg
Csak színház és más semmi,romantikus,Sorozat,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?