Blogolj!

Nyáron az akció és a cukiság hódított

De nem csak animált lényecskék és szuperhősök, hanem magyar sikerek is voltak az év közepén.

Animáció, robotok és izmok hódítása

Tehát ha már mozidömping, akkor nem is indulhatott volna mással a július, mint Schwarzeneggerrel és a T-800-assal. Naná, hogy a Terminátor: Genisysről van szó, bár akkorát nem robbant ez a film, mint az örök klasszikus Terminátor – Az ítélet napja, sőt, az öreg Schwarzi most inkább csak pukkant. Gyorsan el is felejtettük ezt a filmet és már hölgytársaim robogtak is tovább a Magic Mike XXL-re, ami értelemszerűen a Magic Mike második része volt, és bár egyik film sem a filmművészet csúcsa, a kigyúrt félmeztelen pasik táncolása egy szemernyi sztorival úgy látszik még mindig eladható volt.

De ha már nyár, akkor a gyerekeké a főszerep és hódítottak megint a Minyonok, a kis sárga lényecskék, akik gügyögnek és aranyosak, és persze, hogy mindenki szereti őket. Cuki volt és esetlen és mégis egy hős A hangya is, aki a szokásos szuperhősöktől eltérően nem csak kemény tud lenni és vagány, hanem humoros is, ami legalább egy kis változatosságot hozott a világ megmentésébe, illetve ha már cukiság és szerethetőség és családi mozi, akkor A Bélier családot sem szabad kihagyni, ami nem volt akkora blockbuster a nyáron, viszont családi mozinak kiváló, és megérinti a lelkeket kicsinek, nagyoknak egyaránt.

Ahogy a júliust egy ütős akciófilm nyitotta, úgy a nyarat szintén egy ilyen zárta, a Mission Impossible – Titkos Nemzet. Persze Tom Cruise és csapata most sem hazudtolta meg magát, a mozi látványos és izgalmas lett, elég csak az előzetesét megnézni (ahol nem mellesleg Cruise tényleg azon a repülőn lengedezik, nem csak a CGI repítette oda).

Ha nyár, akkor fesztivál…

Persze most szigorúan filmfesztivál, pontosabban Karlovy Vary, ami nekünk már a szívünk csücske, mert évről évre szerepelnek sikeresen magyar filmek a cseheknél. Ahogy tavaly Pálfi György Szabadesését jutalmazták, úgy idén Horváth Lili Szerdai gyerekét, ami külön öröm úgy, hogy első nagyjátékfilmje a rendezőnőnek.

 …és ha szeptember, akkor Miskolc!

Vagyis CineFest, amit idén Claudia Cardinale, a Volt egyszer egy vadnyugat színésznője tisztelt meg jelenlétével. Ahogy az lenni szokott, a miskolci filmfesztivál válogatottan minőségi filmeket rakott a közönség elé, mint például a szürreális A homár, a megosztó botrányfilmnek kikiáltott Szerelem, vagy a bokszolós dráma, a Mélyütés.

Akiket elvesztettünk

Sajnos a nyáron is elvesztettünk pár kiváló színészt, mint például Omar Sharifot, akinek egyik leghíresebb szerepe Doktor Zsivágó volt, és Sinkó László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészünket. Nyugodjanak békében.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/23444/pics/lead_800x600.jpg
A Bélier család,animáció,CineFest,családi,dráma,Fesztivál,lista,Szerdai gyerek,szuperhős,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?