Borkai Zsolt kilépett a Fideszből
Győr polgármesteri címéről viszont nem mondott le, független polgármesterként irányítja a jövőben a várost.
Blogolj!

Anyáink kamaszkora 2.

Szerencsére idehaza is akadtak olyan kiváló és jóképű színészek, mint a világ többi táján. Nézzük is a magyar szívtiprókat. 

Latinovits Zoltán

Ő volt az egyik legikonikusabb magyar színész, nem csak a filmvásznon, de a színházban is. Játéka mindig uralta a vásznat és bármit el tudott játszani, legyen szó egy megzavarodott Őrnagyról (Isten hozta, őrnagy úr), egy olyan férfiról, aki kihasználta a nőket és az életet egyaránt (Szindbád), vagy éppen egy agydaganattal küzdő íróról (Utazás a koponyám körül), mindig maximálisan teljesített. Ha ez még mindig nem lett volna elég, tehetségéhez és külsejéhez egy olyan orgánum is társult, amit előszeretettel használt ki híres költőink verseinek elszavalásánál is. 

Darvas Iván        

Darvas Iván szintén a színészlegendáink közé tartozik csak úgy, mint Latinovits. Külsőre más stílust képviselt, szőke hajával és kék szemével inkább tűnt romantikus, álmodozó típusnak, amit a Liliomfiban remekül tudott kamatoztatni. Természetesen nem csak az ilyen szerepek álltak neki jól, hiszen gondoljunk csak a szuicid hajlamú zászlósra, A tizedes meg a többiekből, vagy a több évnyi börtön után szabaduló megtört férfira a Szerelemből.

Mácsai Pál             

Kissé kilóg a sorból, hiszen főleg színházi színész és rendező, de azért a filmekben is megmutatta már a tehetségét. Az utóbbi években a magyar HBO saját gyártású sorozatában, a Terápiában láthattuk egy sármos doktor szerepében, ami remekül passzolt is a külsejéhez és a habitusához is egyaránt. Korábbi munkái között szerepel a Nyolc évszak, Szamba, Szabadság tér 56  és még számos alakítás, aminek köszönhetően belopta magát a nők szívébe. 

Cserhalmi György

Magas, jó kiállású vonzó ifjú volt, így nem is csoda, hogy Bódy Gábor egyik kedvenc színésze is lett, aminek köszönhetően láthattuk az Amerikai anzixban, a Nárcisz és Pszichében és az Agitátorokban is. Tehetségét megcsodálhattuk az Oscar-díjas Mephistoban is, a Rózsa Sándorban és a Dögkeselyűben. Tehetségét azóta is számos fim és színházi szerepben kamatoztatta már. 

Gábor Miklós

Számtalan színházi szerepe volt, de a filmvásznon is maradandót alkotott és a Valahol Európában hányattatott sorsú és pimasz kamasz fiújaként belopta magát a nők szívébe is, nem csak a szakmai elitbe. Ezt követte a Mágnás Miska, amelynek szerepében szintén nem lehetett rá panasz, csak úgy sziporkázott. Nem csoda, hogy a magánéletében is elég viharos kapcsolata volt a nőkkel, amit a szintén női szíveket összetörő Latinovits Zoltánnak is köszönhet. 

Címkék: lista, Vegyes vágott
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/23142/pics/lead_800x600.jpg
lista,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?