Blogolj!

Még egy sorozat, amit jó nézni - Aranyélet

Azt már többször megállapítottuk, hogy a sorozatok fénykorukat élik, de az még örömtelibb, hogy a magyar sorozatok is összeszedték magukat. Hol van már a Szomszédok, Barátok közt-féle minőség és történetvezetés?

2011 óta, amikor is magyar gyártású (bár külföldről átvett) sorozat, a Terápia elindult az HBO-n, rá kellett jönnünk arra, hogy van még remény; igényes, élvezhető hazai folytatásos sztorik tudnak készülni. A Mácsai Pál főszereplésével futó Terápia két évadon van túl, közben a szintén kétévados Társas játék is ment, most pedig beindult az Aranyélet. Mindhárom sorozat különböző műfajokban (lélektani dráma, romantikus dráma és krimi-dráma) mutatja be főszereplőit és a cselekményeket, és bár a csillivilli lakások, a gazdagok mindennapi élete tárul a szemünk elé, amivel lássuk be, hogy a többség nem nagyon tudna azonosulni, a történetek mégis élvezhetőek és izgalmasak voltak. Hús-vér emberek és hétköznapi problémáik álltak az előtérben, és ebben az esetben viszont tök mindegy, hogy valaki egy panelban, a 6. emeleten, vagy a luxusvillában, a Rózsadombon roppan össze lelkileg.

Az Aranyélet alapszituációja viszont tényleg indokolja a jólét bemutatását, hiszen a történet középpontjában egy család áll, akinek látszólag megvan mindenük, de közel sem tisztességes munkából adódóan, hanem van egy kis seftelés, garázdálkodás, csalás és a többi. A családfő (Thuróczy Szabolcs) már 20 éve űzi az ipart, de baromira belefáradt az állandó lebukásveszéllyel járó mindennapokba, viszont feleségének (Ónodi Eszter) nem nagyon akaródzik kilépni ebből az életből, hiszen ki akarna lemondani a jó kocsikról, menő karórákról és egy hatalmas házról? Apuka melóját megirigyelve fia (Olasz Renátó) kezd belekóstolni az illegális bizniszbe, amit keresztapja (Anger Zsolt) is bőszen támogat, ha már a családfő úgyis kezdi öregnek érezni magát ehhez. Az egyetlen „tiszta” ember a családban a gimnazista lány (Döbrösi Laura), bár mivel kamasz és szerelmi csalódáson megy épp keresztül, várhatóan ő is a züllés felé veszi az irányt.

Az, hogy ez a sorozat az HBO gondozásában készült és a két rendező pedig Dyga Zsombor (Köntörfalak) és Mátyássy Áron (Víkend), már alapot ad ahhoz az előítélethez, hogy bizony itt egy jó sorozatot fogunk látni. Az első rész alapján ez tényleg így van: szembetűnő képi minőség, ami egy profi mozifilmével vetekszik, nagyszerűen fényképezett, dinamikus plánozás adja a színészek alá a lovat. Az igazán a Társas játékkal befutó Thuróczy Szabolcs sokadjára bizonyítja be, hogy milyen jó színész, Anger Zsolt pedig szinte bármit el tud játszani, a kissé furcsa boncmestertől (A nyomozó), az ügyefogyott légitársaság elnökén át (Fapad) a minden hájjal megkent rosszfiúig. Ónodi Eszter hiteles a „mindet akarok és most” feleség szerepében, Thuróczy-val pedig jól mutatnak együtt. A két (még viszonylag ismeretlen) gyereket alakító Döbrösi és Olasz egyelőre hozzák a kötelezőt, de karakterükből kiindulva bármi kifejlődhet belőlük a további részek folyamán, mivel a sztori szerteágazó, sok fordulatot és akciót rejt magában, így az az egy biztos, hogy unatkozni nem fogunk az Aranyélet alatt.

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/22259/pics/lead_800x600.jpg
akció,Aranyélet,dráma,krimi,Sorozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Attila 2015-11-10 10:26:57
Naggyon jó volt az első rész! Naggyon! Érdemes megemlíteni, hogy akinek nincs HBO-ja, az a GO-n meg tudja most nézni regisztráció nélkül is! http://bit.ly/AranyeletS01-E01
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?