Blogolj!

Jövő a jelenben

Sokszor kérdezték már tőlem, hogy mi a kedvenc filmem és erre jó ideig nem tudtam válaszolni. Én, mint filmzabáló, rengeteg filmet láttam. Rengeteg jó filmet, hát hogyan tudnám eldönteni, hogy mégis melyik a legjobb? Hülye kérdés, gondoltam. Ilyen nincs, és nem is lesz. Aztán szép lassan rájöttem, hogy van egy film (pontosabban három), amit akárhányszor meglátok a tévében, neten, akárhol, újra és újra meg tudom nézni. Nem untat, hanem szórakoztat, imádom, bár már minden apró rezdülését ismerem, de kell, mert jó. George McFly nevetése, a magasságos egek, a 1,21 gigawatt. Minden.

Ha felcsendül az a bizonyos zene az elején, akkor már tudom, hogy nekem a képernyő előtt a helyem legalább két óráig. Meg amikor meglátom Doki kütyüjeit. Meg Martyt a bazinagy erősítővel. És hogy milyen menőn megy suliba, a deszkáján, egy autóba kapaszkodva. Meg az a cuki kisváros, ahol lakik. És hogy Doki plutóniumot lop csak úgy. Könnyedén. Terroristáktól! Beszarás. És az az autó? DeLorean. Milyen vagány már azokkal az ajtókkal? És életemben nem hallottam még persze a fluxuskondenzátorról, de marha jól hangzott. És csak úgy visszamegy 30 évet! És ott találkozik az apjával, aki vele egy idős, és az anyjával, aki meg ráhajt! Meg amikor az apjának segít, hogy fel tudja szedni az anyját, hogy ő és testvérei később megszülethessenek. És tök kusza, de mégis tök érthető és izgalmas.

Na és a jövő, ami most már a jelen? Ma van a nagy nap, hogy Marty megérkezett 1985-ből. Csak sajnos a legfontosabb dolog hiányzik még mindig, a légdeszka. Mert a legvagányabb dolog a légdeszka! Még ha rózsaszín is. Nekem kell olyan. Persze mindenkinek kell. Cápa 19. része mondjuk nem. Meg a pizza hidratálás? Mekkora ötlet lenne már! És látnád magad öregen, ahogy Marty is. Gyerekként meg a saját gyerekeidet. Tök ijesztő lehet. Meg Biff örökös cseszegetése és persze a nyuszi vagy, McFly. Meg a jó öreg 27. emelet az alternatív múltban. Hiába okoz káoszt, azért nekem is jól jönne egy olyan sportalmanach. Meg amikor újralátja Marty önmagát a múltban, amikor újra visszatér? Úristen! Aztán meg a múltban ragad…és hogy megy majd haza? …és tér-idő kontinuum! (mert a Vissza a jövőbe filmről nem lehet úgy írni, hogy ez a kifejezés ne hangozzon el)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/21824/pics/lead_800x600.jpg
kaland,sci-fi,Vegyes vágott,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?