Aláírták az új Brexit megállapodást az EU-csúcson
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján csütörtökön Brüsszelben.
Blogolj!

Szerelem, haldokló lány és homár Miskolcon

Egy hónap múlva rendezik meg szeptember 11. és 20. között a 12. Jameson CineFest Filmfesztivált Miskolcon, és mivel az egyik legszínvonalasabb filmfesztiválról van szó, így kihagyhatatlan, hogy szót ejtsünk róla. Lesz itt cannes-i kedvenc, megbotránkoztató orgia és kemény bunyós film is.

(kép forrása: www.fastcocreate.com)

Most is érdemes Miskolcra utazni, hiszen olyan filmeket láthat itt az ember, ami nem is biztos, hogy mozikba kerül később. És mégiscsak jó érzés az, hogy nem csak, hogy minőségi és izgalmas alkotásokat nézhetünk ingyen, hanem sok filmet előbb láthatunk, mint a többi „földi halandó”.

A teljesség igénye nélkül lássuk, hogy mik is lesznek a fesztiválon: a válogatás megint elég vegyesre sikerült, lesznek olyan filmek, amik már bizonyítottak nemzetközi filmfesztiválokon, mint például Karlovy Vary-ban a Sangalié nyara, vagy a cannes-i kedvenc, egy szürreális vígjáték, A homár, Colin Farrell és Rachel Weisz főszereplésével. A francia fenegyerek, Gaspar Noé orgiája, a Szerelem, Cannes után itt is bemutatkozik, aki kíváncsi rá, illetve van mersze megnézni, annak itt az alkalom.

(kép forrása: www.vanityfair.com)

 De ne feledkezzünk meg az érdekességekről sem: a Tangerine-t egy az egyben okostelefonnal rögzítették, a Victoriát pedig vágás nélkül, szóval az elvetemültek megleshetik, hogy ez tényleg igaz-e. A megható, keserédes drámák palettáját az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni színesíti, illetve az isteni komikával, Kristen Wiig-gel és a svéd sármőrrel, Alexander Skarsgarddal készült A tinilány naplója sem maradhat ki a sorból. Nemes Jeles László filmje, a Saul fia is látható lesz, illetve Michael Haneke több mint 20 évvel ezelőtti alkotása, a Benny videója is.

(kép forrása: www.modern-vinyl.com)

A klasszikusokat sem szabad elfelejteni, szóval ha valaki meg akarja nézni (újra) a western alfáját és omegáját, akkor a Volt egyszer egy vadnyugat, illetve a Jó, a Rossz és a Csúf szolgáltatja a szórakozást. Aki pedig kíváncsi arra, hogy mennyire gyúrta ki magát Jake Gyllenhaal, az a fesztivál záróakkordjaként nézheti meg bokszolós filmjét, a Mélyütést. Tehát már csak egy hónap, addig van idő összeállítani a személyes filmlistánkat, és irány Miskolc!

(kép forrása: www.artsonline.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/19729/pics/14392966139046717_800x600.jpg
akció,CineFest,dráma,Fesztivál,Rövidzárlat,vígjáték,western
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?