hirdetés
Blogolj!

2016-ban elárasztanak minket a magyar filmek

Újra kezd feléledni a magyar filmgyártás és újra jönnek ki a jobbnál jobb filmek. Mint ahogy ősszel az Utóélet vagy a Szabadesés, úgy most télen a Liza, a rókatündér hódított. Jövőre sem lesz ez másképp, a tervek szerint 7 új filmet láthat majd a közönség.

A Magyar Nemzeti Filmalap 3 milliárd forintot osztott szét a készítők között, így például A nyomozó rendezője, Gigor Attila 2008 után újra nagyjátékfilmet készíthet. (Bár eddig sem unatkozott, hiszen a népszerű HBO sorozat, a Terápia társrendezője volt.) Filmjének címe Kút, ami egy, az osztrák határon lévő benzinkúton játszódik, ahol a tulaj lányokat futtat. A forgatás holnap kezdődik majd, a főszereplők: Trokán Nóra, Pokorny Lia, László Zsolt.

(kép forrása: www.origo.hu)

Sándor Pál újra rendez, mégpedig a Vándorszínészeket Martinovits Dorinával, Hegedűs D. Gézával és Rudolf Péterrel. A filmet kosztümös road movie-ként aposztrofálták, ami a 19. század elején játszódik és egy színházi társulat hétköznapjait mutatja be. A forgatás augusztusban indul.

(kép forrása: www.cultura.hu)

Szintén nyár végén kezdik forgatni Kamondi Zoltán Halj már meg! című szatíráját, ami egy mozdonyvezető halála körüli bonyodalomról szól. A főbb szerepekben Ónodi Eszter, Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza lesz látható, a tervek szerint 2016 végén.

Megtörtént esetet dolgoz fel Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje, ami az '50-es, '60-as évek sorozatgyilkosságának eseményeit eleveníti fel. A film készítése szintén nyár végén indul.

Török Ferenc 1945 címmel készíti legújabb moziját, aminek főszereplői Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Szabó Kimmel Tamás lesznek. A történet egy esküvő köré épül, aminek pikantériáját a szovjet csapatok közeledése adja meg.

(kép forrása: www.mixonline.hu)

Pacsovszky József egy pszichológiai thriller, A tökéletes gyilkos munkálataiba fog bele, ami napjainkban, Budapestben játszódik.

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor Brazilok című alkotása pedig egy szórakoztató, kedves történetnek ígérkezik, ahol egy kis falusi focicsapat kalandjait követhetjük majd nyomon. A főszereplők többek között: Gryllus Dorka, Farkas Franciska, Schmied Zoltán, Dobó Kata.

(kép forrása: www.youtube.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/19458/pics/lead_800x600.jpg
dráma,Rövidzárlat,thriller,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?